Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ISU Teleorman va avea o echipă de căutare-salvare în mediul acvatic

Doi subofiţeri din cadrul ISU “A.D.Ghica” Teleorman participă, în această perioadă, la cursul de iniţiere al scafandrilor organizat la Centrul de Pregătire din Constanţa, la finalul căruia vor putea desfăşura operaţiuni de căutare-savlare în mediul acvatic , potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, mr. Gelu Dragomir.

”În această perioadă, plt. maj. Olteanu Mihai şi plt. maj. Prăjitu Dragoş Livian, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, participă la cursul de iniţiere al scafandrilor organizat la Centrul de Pregătire din Constanţa. Aceştia, alături de alţi colegi din ţară de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă Braşov, Constanţa, Arad, Satu Mare, Mureş, Harghita, Bucureşti, Mehedinţi, Olt, Baia Mare şi Călăraşi, s-au pregătit timp de opt săptămâni atât din punct de vedere teoretic, cât şi practic pentru a putea desfăşura operaţiuni de căutare-savlare în mediul acvatic”, a precizat mr. Gelu Dragomir.

”Reamintim că necesitatea înfiinţării acestui echipaj a rezultat din faptul că în zona de competenţă a unităţii noastre se regăsesc mai multe râuiri interioare şi fluviul Dunărea, unde se pot produce diferite situaţii de urgenţă care pot pune în pericol viaţa şi bunurile materiale ale cetăţenilor, fiind astfel nevoie de asigurarea unei intervenţii operative care să conducă la salvarea lor”, se mai arată în informarea ISU Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code