ISU Teleorman recrutează candidați pentru instituțiile de învățământ care școlarizează viitorii pompieri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D.Ghica” al Județului Teleorman recrutează candidați pentru concursurile de admitere organizate în sesiunile august-septermbrie 2018 și ianuarie 2019, pentru  instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma «Pompieri». Astfel, pentru studii superioare, la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» București, cu durata de şcolarizare de 4 ani, pentru Facultatea de Pompieri sunt scoase la concurs 50 de locuri, în timp ce pentru Facultatea de Științe Juridice și Administrative (Drept) sunt scoase la cocncurs 115 locuri. Totodată,  Universitatea Națională de Apărare «Carol I», cu durată de 3 ani, sunt scoase la concurs 2 locuri la Facultatea de Comandă și Stat Major- Logistică.

În ceea ce priveşte Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu», sunt scoase la concurs 21 de locuri, în timp ce la Academia Tehnică Militară sunt scoase la concurs alte 33 de locuri, iar la Institutul Medico-Militar ( 6 ani de şcolarizare), sunt scoase la concurs 12 locuri (7  locuri la București și 5 locuri la Târgu Mureș). Şase locuri sunt scoase la concurs şi la Academia Navală «Mircea cel Bătrân» Constanța.

În ceea ce priveşte studiile postliceale, pentru Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldești, pentru sesiunea august-septembrie 2018, sunt scoase la concurs 265 de locuri pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă şi alte 25 de locuri pentru maiştri militari de auto.

Pentru sesiunea ianuarie 2019 sunt scoase la concurs alte 275 de locuri pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă.

În ceea ce priveşte Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre «Basarab I» Pitești (şcolarizare de 2 ani) sunt scoase la concurs 8 locuri, în timp ce la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene «Traian Vuia» (şcolarizare de 2 ani) sunt scoase la concurs alte 5 locuri, iar la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale «Amiral Ion Murgescu» (şcolarizare de 2 ani) sunt scoase la concurs 66 de locuri. Alte 5 locuri sunt scoase la concurs la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ”Traian Vuia”, (durata studiilor 2 ani), cu specializarea Aeronave şi motoare de aviaţie.

Pentru toate locurile scoase la concurs vor fi recrutați bărbați și femei, cu excepția locurilor prevăzute pentru Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» – Facultatea de Pompieri și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldești, unde pot candida doar bărbați. Cererile de înscriere și dosarele de candidatură se depun la sediul Inspectoratului, din Alexandria. Informații suplimentare pot fi obţinute de la structura de Resurse Umane a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D.Ghica” al Județului Teleorman. Anunțul complet privind calendarul activităților și condițiile de recrutare se poate consulta accesând pagina web a instituției, http://www.isuteleorman.ro/index.php/home-ro-ro. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code