Politic

Isprăvile haiduceşti ale fostului primar, Emil Picu – Deşănţare pe bani publici la Primăria Pietroşani

Carmen Dumitrescu

La momentul actual, una dintre primăriile din Teleorman cu datorii astronomice este primăria comunei Pietroşani. Este vorba despre 25 de miliarde de lei, pe care comunitatea de acolo nu ştie exact pentru ce trebuie să-i plătească şi acesta este şi motivul pentru care considerăm că e bine să facem publice aceste informaţii, astfel încât oamenii să fie conştienţi de motivele pentru care au ajuns în această situaţie. Despre primarul Emil Picu şi problemele lui cu legea am mai amintit şi în alte ocazii, aşa că, probabil, nu mai suprinde pe nimeni faptul că, în perioada în care a administrat resursele comunei, acesta a cheltuit în interesul său şi ai celor apropiaţi lui bani publici. Dar nivelul cheltuielilor efectuate în cursul mandatului său este atât de mare, încât circumstanţele atenuante şi justificările sunt inutile. Pentru că, se pare, la primăria Pietroşani s-au cheltuit sume uriaşe pentru probleme “majore”, precum benzina pentru autoturismele instituţiei, convorbirile telefonice ale angajaţilor şi, evident, pentru focuri de artificii, pentru că dacă nu le poţi oferi oamenilor pâine, n-ai altă variantă decât să le dai circ cel puţin o dată pe an.

Şi acum, pentru a discuta pe date concrete, trebuie să pornim de la premisa că o primărie are ca şi limită de cheltuieli pentru carburant 75 de litri de benzină sau motorină pe lună. Ei bine, pare că la Primăria Pietroşani, consumul de combustibil se ridica de 1168 de litri pe lună, costurile deplasărilor ridicându-se, potrivit plăţilor efectuate, la 33.300 de lei. Şi există, astfel, facturi cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei lunar pentru consumul de combustibil al angajaţilor primăriei din Pietroşani, bani plăţiţi cu grijă, la timp, pentru ca nimeni să nu aibă motive de supărare. În ceea ce-i priveşte pe oamenii din comună, aceştia n-au avut de ce să fie supăraţi, pentru că, evident, nu ştiau pe ce se duc banii lor.

Dar lucrurile nu s-au oprit numai la consumul astronomic de combustibil, pentru că primarul Picu şi ai lui sunt oameni cu o nevoie acută de comunicare, nevoie care a fost acoperită tot din bani publici. Astfel, deşi primăria avea la data respectivă un număr de 11 angajaţi, numerele de telefon alocate instituţiei erau 14. Ceea ce înseamnă că 3 telefoane erau utilizate de persoane din afara primăriei. Şi dacă limita de cost al convorbirilor telefonice din primărie era una decentă -650 lei, costul facturilor telefonice lunare la primăria Pietroşani se situa, undeva, în jurul valorii de 4.000 de lei. Cea mai mare valoare a facturii a fost constatată în luna martie a anului 2012, când Primăria Pietroşani a plătit companiei de telefonie mobilă suma de 4.308, 16 lei. Dar, de principiu, cheltuielile lunare ale primăriei în cauză pentru benzină şi convorbiri telefonice au fost, de aproximativ 10 ori mai mari decât cheltuielile alocate acestui scop de alte primării din mediul rural. Şi toate acestea se întâmplau pe vremea când criza economică impunea disponibilizări continue la stat şi limitări ale investiţiilor pentru dezvoltare economică şi infrastructură.

Şi pentru ca deşănţarea pe bani publici să aibă realmente sens, primarul Picu a semnat un contract în valoarea de 14.000 de lei pentru a le asigura oamenilor din Pietroşani posibilitatea de a privi un foc de artificii, asta în contextul în care focurile de artificii ar fi putut fi organizate şi pe bani mai puţini. În plus, nu ştim dacă oamenii din Pietroşani aveau deja toate cele necesare unui trai decent, ca să le mai lipsească un foc de artificii în valoare de 14.000 de lei. Dar, probabil, Emil Picu ştia mai bine cum stau lucrurile.

În legătură cu modul pentru care Emil Picu a ales să cheltuiască banii publici se mai poate discuta destul de mult şi, tocmai din acest motiv, vom reveni în zilele următoare şi cu alte isprăvi haiduceşti ale fostului primar, dar şi ale altor colegi de-ai săi.

One Comment

  1. ESTE UNUL DIN CEI MAI IUBITI LIBERALI DE CATRE CONDUCEREA LOCALA A PNL ERA MANDRA.ASA DE CINSTITI SI SINCERI SANT TOTI DIN PNL ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.