Social

ISJ Teleorman a publicat lista cu locurile în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015

Monica DUMITRESCU

Lista cu locurile şi numărul de clase pregătitoare aprobate de Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru anul şcolar 2014-2015 în fiecare unitate de învăţământ poate fi consultată pe site-ul oficial isjtr.ro. De asemenea, părinţii pot consulta la aceeaşi adresă metodologia şi calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare. Planul de şcolarizare aprobat a fost realizat în baza recensămintelor efectuate de fiecare unitate de învăţământ în parte.

Potrivit acestuia, în anul şcolar 2013-2014 vor fi înfiinţate aproximativ 150 de clase pregătitoare în unităţile de învăţământ teleormănene, însă 29 dintre acestea, din cauza numărului mic de copii de vârstă şcolară vor funcţiona în regim simultan. Localităţile cu cei mai puţini copii care urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare sunt: Dracea (3), Ciuperceni (4), Slobozia Mândra (5), Saelele şi Răzmireşti (6), Bujoreni şi Izvoarele (7). În două unităţi de învăţământ teleormănene, respectiv şcolile Uda Paciurea şi Seaca, în anul şcolar 2013-2014 nu se înfiinţează clasa pregătitoare, în circumscripţiile acestora nefiind niciun copil de vârstă şcolară.

Cele mai multe clase pregătitoare au fost aprobate la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din municipiul Alexandria unde, în urma recensământului efectuat de unitatea de învăţământ, se estimează că se vor înscrie 100 de copii. Inspectoratul Şcolar Judeţean a aprobat la solicitarea conducerii unităţii de învăţământ înfiinţarea a patru clase pentru anul şcolar următor. În municipiul reşedinţă de judeţ, conform planului de şcolarizare, Şcolile Gimnaziale nr. 5 şi “Mihai Viteazul” înfiinţează câte trei clase pregătitoare pentru la toamnă, iar Şcolile Gimnaziale nr. 7 şi “Alexandru Colfescu”, câte două clase pregătitoare. Cei mai puţini copii pentru clasa pregătitoare sunt în arondismentul Şcolii Gimnaziale nr. 6 unde va fi înfiinţată o singură clasă.

La Roşiorii de Vede în toate unităţile de învăţământ gimnazial vor fi înfiinţate câte două clase pregătitoare. În Turnu Măgurele se vor înfiinţa câte două clase pregătitoare la Liceul Teoretic “Marin Preda” şi Şcoala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”, iar la Şcolile Gimnaziale nr. 2 şi nr. 4 câte o clasă pregătitoare. La Zimnicea Şcoala Gimnazială nr. 3 va înfiinţa 3 clase pregătitoare, Şcoala “Miron Radu Paraschivescu” două şi Şcoala nr. 2 o clasă, iar la Videle, cele două unităţi de învăţământ gimnaziale vor înfiinţa fiecare câte două clase.

În mediul rural cele mai multe clase pregătitoare vor fi înfiinţate la Şcoala Botoroaga şi Şcoala Orbeasca de Sus unde conform planului de şcolarizare au fost aprobate câte trei clase pregătitoare.

Pentru copiii cu dizabilităţi care urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare au fost aprobate două clase, una la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Aleandria (6 copii) şi una la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roşiorii de Vede (7 copii).

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, înscrierile în clasa pregătitoare demarează pe 24 februarie. Până atunci, părinţii pot vizita unităţile de învăţământ pentru a vedea condiţiile şi oferta educaţională ale acestora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.