Politic

Ionuţ Neacşu a dat… Regulamentul jos din pod

Monica DUMITRESCU

Şedinţa extraordinară a Consiliului local Alexandria, desfăşurată în data de 12 februarie 2015, şedinţă în care a fost aprobat bugetul municipiului pentru anul 2015 şi alte câteva proiecte la foc automat, fără obişnuitele intervenţii ale consilierului local Florin Titirişcă, reprezentant PNL (via PDL), care, presat de timp şi de frământările din propriul partid, a avut tot interesul ca şedinţa să se termine cât mai repede pentru a ajunge la timp la întrunirea Biroului Permanent Judeţean al PDL, a fost se pare pe placul viceprimarului Ionuţ Neacşu (PSD), cel care conduce în această perioadă şedinţele de consiliu local şi, cel mai probabil, încurajat şi de colegii de partid, şi-a propus să perpetueze acest mod de desfăşurare al şedinţelor viitoare.

Invocând o prevedere a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Local Alexandria, viceprimarul Ionuţ Neacşu, în calitate de preşedinte de şedinţă, a încercat să-i închidă gura consilierului Florin Titirişcă la prima tentativă de a comenta pe marginea unui proiect în şedinţa ordinară desfăşurată joi, 26 februarie, perspectiva iscării unor discuţii la fiecare din cele 34 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei, nefiind probabil pe placul viceprimarului Ionuţ Neacşu.

“Aş dori să ştiu de la comisia economică dacă dumneavoastră aţi făcut un amendament?”, a întrebat Ionuţ Neacşu la prima intervenţie a lui Titirişcă, care, mai mult surprins, dar şi iritat, a replicat: “Deci, nu mai avem dreptul să mai vorbim în plen?”.

“Dacă v-aţi înscris la cuvânt în cadrul comisiei, aveţi dreptul. În şedinţele în plen aprobăm sau nu proiectele. Conform regulamentului, aveţi dreptul să vorbiţi dacă aveţi vreun amendament de făcut sau în cadrul şedinţelor pe comisii aţi făcut amendament”, a venit răspunsul prompt al viceprimarului.

În apărarea consilierului Florin Titirişcă a sărit şi Dan Popescu, consilier PNL, fost viceprimar al municipiului până la ruperea USL. Acesta a întrebat dacă regulamentul invocat de actualul viceprimar nu a funcţionat până acum. “A funcţionat şi până acum, dar eu îl pun în aplicare!”, a fost răspunsul lui Ionuţ Neacşu.

La intervenţia primarului Victor Drăguşin, Ionuţ Neacşu a făcut un pas înapoi: “Bun. V-am informat conform Regulamentului ca pe viitor să se respecte acest Regulament. Acum putem să discutăm şi să faceţi amendamente şi propuneri”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.