Politic

Ion Izină, fără sprijin politic în Consiliul Judeţean Teleorman – Consilierul şi-a pierdut funcţia

Ion Izina

Ioan DUMITRESCU

UPDATE – La finalul şedinţei de consiliu, proiectul de hotărâre referitor la încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Ion Izină a fost adoptat cu 17 voturi pentru, 14 împotrivă şi o abţinere.

Şedinţa Ordinară a Consiliului Judeţean Teleorman din data de 29 septembrie 2014 a fost una cu peripeţii. Unul dintre proiectele de hotărâre ale Consiliului Judeţean consta în „încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier judeţean al domnului Ion Izină, ales pe lista de candidaţi a Partidului Poporului Dan Diaconescu, ca urmare a excluderii din partid. Se declară vacant locul de consilier judeţean al domnului Ion Izină”.

Înainte de aprobarea ordinii de zi citită de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ionuţ Gâdea, consilierul judeţean Ion Izină a solicitat preşedintelui Consiliului retragerea de pe ordinea de zi a respectivului proiect de hotărâre, argumentând că personal nu a primit nici o înştiinţare din partea conducerii PP-DD. „Mă consider discriminat, neavând dreptul la apărare. Excluderea din partid este un abuz ilegal. Solicit retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Dacă primeam o adresă prin care să mi se aducă la cunoştinţă excluderea mea din PP-DD, aveam termen 48 de ore în care să pot face contestaţie”, a declarat în şedinţa Consiliului Judeţean Teleorman, consilierul Ion Izină.

La rândul său, preşedintele Consiliului, Adrian Ionuţ Gâdea, a anunţat că la Consiliu a sosit o adresă din partea PP-DD prin care se anunţă excluderea din partid a domnului Izină, drept pentru care este obligat, conform legii, să solicite eliberarea postului de consilier judeţean, atâta timp cât domnului Izină i s-a retras sprijinul politic. Proiectul de hotărâre a fost supus votului. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a explicat consilierului Izină că, dacă va contesta excluderea sa din partid şi dacă va primi în instanţă o hotărâre judecătorească favorabilă, atunci va fi reprimit în Consiliul Judeţean; până atunci, preşedintele Gâdea nu face altceva decât să aplice legea.

One Comment

  1. MAI BINE CA L-ATI EXCLUS PENTRU CAM INTELES CA AVEA DE GAND SA FUGA LA ALT PARTID. CONDUCEREA PPDD ASA AR TREBUI SA PROCEDEZE CU TOTI CEI PE CARE II MIROASE CA VOR SA FIE SOBOLANI SI TRASEISTI

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.