Social

Învăţământul seral şi cel cu frecvenţă redusă nu mai prezintă interes pentru teleormăneni

Monica DUMITRESCU

Doar 68 din cele 252 de locuri puse la dispoziţie de liceele teleormănene pentru învăţământul seral şi cel cu frecvenţă redusă, au fost ocupate anul acesta. Repartizarea candidaţilor s-a realizat în data de 24 iulie la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Alexandria.

Potrivit inspectorului şcolar Narciza Niţu, au fost depuse în total 84 de dosare pentru admiterea în clasa a IX-a în învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă, 16 dintre acestea fiind însă respinse deoarece nu îndeplineau condiţiile cerute în metodologie (candidaţii nu împlineau vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor s-au sunt absolvenţi în cadrul programului A doua şansă, etc.)

Au fost repartizaţi 68 de candidaţi. Dintre aceştia doar doi au optat pentru învăţământul cu frecvenţă redusă, restul preferând cursurile în învăţământul seral. Cei mai mulţi dintre candidaţi au optat pentru Liceul “Sfântul Haralambie” din Turnu Măgurele, 28 candidaţi înscriindu-se la specializarea agricultură şi 9 candidaţi la specializarea economie. Au mai fost repartizaţi 17 candidaţi la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede. La celelalte licee teleormănene care şi-au propus înfiinţarea unor clase cu învăţământ seral sau cu frecvenţă redusă s-au înscris doar 2-3, maxim 7 candidaţi, ceea ce face împosibilă funcţioarea acestor clase.

Absolvenţii de gimnaziu cu vârste mai mari de 18 ani, sau care împlinesc această vârstă până cel târziu la data începerii anului şcolar 2014-2015 se mai pot înscrie pe locurile rămase libere în învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă direct la unităţile de învăţământ până la începerea cursurilor.

În total, în liceele din Teleorman pentru anul şcolar 2014-2015 mai sunt disponibile în clasa a IX-a 130 de locuri în învăţământul seral şi 54 de locuri în învăţământul cu frecvenţă redusă.

Liceele care organizează clase pentru aceste forme de învăţământ sunt: Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria- 28 locuri seral la specializarea agricultură; Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria- 28 locuri seral la specializarea economic (ocupate 2 locuri); Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie” Turnu Măgurele – 28 locuri seral la specializarea economic (ocupate 9 locuri) şi 28 locuri seral la specializarea agricultură (ocupate toate locurile); Colegiul Tehnic “G-ral David Praporgescu” Turnu Măgurele – 28 locuri seral la specializarea mecanică ( ocupate 7 locuri) şi 28 locuri frecvenţă redusă la specializarea matematică-informatică; Liceul Teoretic Videle – 28 locuri frecvenţă redusă la specializarea ştiinţe sociale ( ocupate 2 locuri); Liceul Teoretic Zimnicea – 28 locuri seral la specializarea ştiinţe sociale (ocupate 3 locuri), Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” Roşiorii de Vede- 28 locuri la specializarea electric (ocupate 17 locuri).

One Comment

  1. buna ziua ma intresaza si pe mn ce acte imi trebuie pt scoala seral fara frecventa 0766716915 0722938144

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.