Social

Întreruperi în aprovizionarea cu doze de vaccin la nivelul judeţului

În ciuda faptului că Ministerul Sănătăţii încearcă să convingă părinţii că vaccinarea copiilor este benefică, dozele pentru imunizare ajung din ce în ce mai greu la medicii de familie din Teleorman, iar acum cu eliminarea vaccinării din reţeaua de medicină şcolară, cu atât mai mulţi părinţi nu au habar ce trebuie să facă. Pe lângă faptul că vaccinarea s-a mutat în cabinetele medicilor de familie s-a schimbat şi calendarul de vaccinare, iar medicii nu au cum să-i anunţe pe părinţi despre noul calendar. Plus de asta nu dispun nici de dozele necesare imunizării după noul calendar.

Potrivit unor medici de familie alexăndreni sunt tot mai dese întreruperile în aprovizionarea cu doze de vaccin, iar în ultimii ani grila de vaccinare s-a tot schimbat, aspect care i-a determinat pe mulţi părinţi să nu mai aibă încredere în imunizare.

Schema de vaccinare a fost modificată din nou de la 1 aprilie, vaccinarea se va face exclusiv la medicul de familie, iar copiii nu vor mai fi vaccinaţi în şcoli. Nici copii de patru ani nu mai primesc vaccin aceştia sunt vaccinaţi la cinci ani. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.