Politic

Interviu – Simona Man: “PP-DD nu se va alia niciodată cu vreuna dintre formaţiunile politice care au guvernat România până acum”

Carmen Dumitrescu

Apropierea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare începe să agite spiritele pe scena politică. Dacă la aceasta, adăugăm şi perspectiva ruperii USL, atunci e cert faptul că partidele din Opoziţie au motive serioase să strângă rândurile şi să se mobilizeze pentru a-şi demonstra punctul de vedere. Prezentă în Teleorman pentru a se întâlni cu membrii şi liderii PP-DD Teleorman, în cadrul acţiunii “PP-DD la raport!”, Simona Man a încercat să mobilizeze membrii partidului în vederea alegerilor europarlamentare, dar şi să pună la punct, împreună cu aceştia, nişte linii generale pentru campania electorală ce se apropie. Cu acest prilej, am chestionat-o pe Simona Man cu privire la strategia PP-DD pentru alegerile europarlamentare, urmărind să aflăm de la aceasta şi amănunte de interes referitoare la starea din PP-DD de după migraţia parlamentarilor sau la situaţia din prezent a lui Dan Diaconescu.

Cum v-aţi propus să-i convingeţi pe oameni să voteze PP-DD? Care este strategia de campanie la nivel naţional a partidului pe care îl conduceţi?

Sigur, sunt două lucruri diferite, felul în care vom convinge oamenii să ne voteze în ziua votului şi strategia de campanie a PP-DD la nivel naţional. Eu cred că electoratul nostru este convins în acest moment că va merge mai departe alături de voi şi că nu ne-am pierdut deloc din electorat. Noi avem convingerea că aceşti oameni sunt oamenii partidului, pentru că noi n-am avut, ca şi celelalte partide, un vot atât de bine organizat şi atât de bine structurat şi nici nu am avut  posibilităţi materiale pentru a ne face campanie precum partidele aflate la putere. Votul nostru este un vot natural, este un vot din convingerea fiecărui cetăţean care a pus buletinul de vot în urmă, punând ştampila pe PP-DD.Sigur că pentru ziua votului vom fi şi noi foarte bine organizaţi. Am crescut ca şi formaţiune politică, am trecut deja  prin experienţa alegerilor locale şi parlamentare, ori, acum, la alegerile  europarlamentare, strategia noastră va fi o strategie unitară, implementată  la nivel naţional şi va ajunge cu siguranţă până la ultimul cătun din ţară şi chiar şi în diaspora.

Riscaţi să pronosticaţi un scor pentru PP-DD pentru alegerile care se apropie?

Să ştiţi că  dacă până astăzi v-aş fi spus că scorul nostru va fi un scor din două cifre, apropiindu-mă de la o cifră către două, astăzi, după ultimele informaţii pe care le am din teritoriu, după ultimele semnale primite din teritoriu, având în vedere dezamăgirea faţă de ceea ce se întâmplă acum în România, pentru că până şi primarii uselişti au mari dezamăgiri, cred într-un scor de două cifre, un scor care va uimi pe toată lumea.

Haideţi să vorbim despre parlamentarii care au plecat din PP-DD şi despre felul în care partidul pe care-l conduceţi a fost afectat, la nivel de imagine, dar şi din perspectiva resurselor? Aţi spus că au plecat numai cu o cartelă de vot. Nu există şi posibilitatea să fi plecat şi cu un capital de imagine?

Cu siguranţă, ca şi imagine, am avut de suferit şi am fost loviţi, ca să zic aşa… Dar aceasta este partea negativă a lucrurilor, o parte pe care ne-o asumăm…

Dar de ce s-a ajuns la această situaţie?

Acest lucru s-a întâmplat pentru că noi, din Opoziţie, nu am putut să oferim nimic acestor parlamentari iar ei şi-au dorit să obţină, în plan personal, alte obiective, pe care noi nu aveam cum să le susţinem. Şi cu proprietatea cuvintelor, vă spun că nici în viitorul apropiat, din partea PP-DD aceste lucruri nu se vor întâmpla pe o cale ocultă şi în PP-DD nu vor avea loc cei care vor dori să se îmbogăţească peste noapte. Nu vom încuraja nici pe mai departe acest sistem deja împământenit în România. Cu siguranţă, noi vom fi alături de cetăţean, vom fi alături de popor şi de electoratul care ne-a girat şi ne-a trimis la cel mai înalt nivel, în Parlamentul României.

Haideţi să lucrăm pe un scenariu. Se rupe USL. Dacă se rupe USL, e foarte posibil ca PSD să vă curteze. Vă puneţi problema să treceţi pe partea Puterii şi, dacă da, ce aţi cere în schimb?

În primul rând, acesta nu mai este un scenariu. Este deja o realitate, faptul că USL-ul este rupt şi e o chestiune de câteva zile până când vor avea curajul să declare public şi să-şi asume această ruptură. Cu siguranţă suntem curtaţi şi este un joc politic, în cadrul căruia noi contăm foarte mult în acest moment. Vom  fi, însă, doar acolo unde se va respecta interesul cetăţeanului. Vom fi parte dintr-un proiect pentru popor.

Din perspectiva imaginii, credeţi că ar fi o mutare bună ca PP-DD să treacă în barca Puterii?

Eu cred că ţinta fiecărui partid politic este să ajungă la guvernare. Orice formaţiune politică, atunci când se constituie are, ca şi ţintă ajungerea la guvernare. Noi, însă, pot să vă spun cu siguranţă că aşa cum am promis până acum, nu ne vom alia niciodată  cu vreuna dintre formaţiunile politice care au guvernat România până în acest moment. Asta nu înseamnă că nu putem să fim un partener de nădejde, acolo unde este vorba de interesul cetăţenului. Şi n-aş vrea să uite niciunul dintre parlamentari că ei sunt acolo trimişi de cetăţeni şi că ei  trebuie să răspundă în faţa cetăţeanului, pentru că oamenii nu le-au acordat încredere pentru ca ei să se poată îmbogăţi.

Ce mai face Dan Diaconescu? Unde este acum şi, probabil aveţi deja informaţii în acest sens, va veni să sprijine PP-DD la europarlamentare?

Dan Diaconescu este foarte bine acolo unde e. Se află în Italia, este implicat în acest proiect măreţ, pe care  nimeni nu l-a crezut. Sigur, noi am fost alături de Dan Diaconescu şi vom fi în continuarea lături  de el, pentru că el a demonstrat de fiecare dată tuturor că un nou proiect a prins aripi. Şi dacă toată lumea l-a contestat, spunând că această televiziune de la Vatican nu există, am avut marea satisfacţie ca în urmă cu două  sau trei zile în urmă, pe una dintre televiziunile naţionale, pe o legătură prin satelit să fie practic preluat  postul de televiziune OTV Italia. Aşadar, încă o dată, demonstrăm tuturor că Dan Diaconescu nu minte, că Partidul Poporului nu minte şi suntem alături de Dan Diaconescu în acest proiect, având convingerea  că în scurt timp, Dan Diaconescu va reveni în casele românilor, aşa cum aceştia îşi doresc. Să nu uităm că acest partid este proiectul lui Dan Diaconescu şi atunci Dan Diaconescu nu are cum să nu fie alături de acest  partid în campania europarlamentarelor.

Revenind la strategia de campanie a PP-DD, aş vrea să vă rog să-mi spuneţi mesajul general al partidului. Cum mă veţi convinge pe mine să vă votez?

Eu o să încerc să vă transmit câteva idei, pentru că mesajul nu este conturat încă. Dar cu siguranţă, PP-DD va dori să ajungă în Parlamentul European să promoveze românismul. Iar eu îmi doresc să promovez femeile şi îmi doresc, având în vedere că sunt singura femeie, preşedinte de partid din România, voi dori să promovez “Femeia anului 2020”. Cu siguranţă voi avea şi susţinere acolo, pentru că în Parlamentul European există un curent de susţinere a femeilor implicate în politică. Îmi doresc să promovăm  agricultura şi să facem această ţară să devină iar grânarul Europei. Şi avem încă multe alte proiecte, pe care nu vreau să le fac încă publice, pentru că le vom păstra pentru campania propriu-zisă.


One Comment

  1. Bun articol,draguta interlocutoarea, dar din pacate raspunsurile ei nu au nici o acoperire in fapte.Electoratul de care vorbeste domnia sa,nu uita ca a fost mintit cu cei 20000 de euro,ca au fost mintiti cu televiziunea lui Diaconescu si ca dovada s-a vazut si migrarea celor mai vocali parlamentari din campanii la alte partide!Deci abureala cu doua cifre sau ce mai „indruga” doamna Simona prin raspunsurile ei, dau bine doar la presa, dar in realitate sunt nule.Saracia din tara asta si in special in Teleorman trimite electoratul acolo unde mai gaseste cate o „ciosvarta”!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.