Politic

Interviu – Eugen Tomac: “Ne propunem ca până la sfârşitul anului să avem organizaţii în toate localităţile din România”

Carmen Dumitrescu

Vizita de lucru în Teleorman a preşedintelui PMP, Eugen Tomac a fost un eveniment important, prin prisma faptului că înfiinţarea unui nou partid e întotdeauna un prilej de interes pentru opinia publică. În acest context, l-am invitat pe Eugen Tomac să ne acorde un interviu, în cadrul căruia să-şi exprime atât punctul de vedere cu privire la perspectivele filialei din Teleorman a partidului, cât şi cu privire la modul în care PMP va convinge populaţia să-i fie alături în alegerile europarlamentare, primul test al acestei formaţiuni politice.

Care este impresia pe care v-a lăsat-o judeţul Teleorman şi cum vi se pare organizaţia PMP din judeţ?

Plec de aici încărcat cu optimism, pentru că ştiu cât de dificil este să pui bazele unei organizaţii politice în orice judeţ din ţară astăzi, dar mai cu seamă aici, în Teleorman. Voi reveni cât mai des, pentru că  vrem să fim alături de colegii noştri de aici, vrem să venim cu mesaje cât se poate de deschise, pentru că ştiu că este un judeţ în care oamenii politici au pus întotdeauna interesul personal şi de partid deasupra interesului naţional. Or, obligaţia  noastră este să mergem să le spunem oamenilor direct, din poartă în poartă, adevărul şi să le oferim soluţii realiste pentru a-i scoate din această sărăcie care se simte, din păcate. Ei au nevoie de un pic de respect pentru a-şi recăpăta demnitatea pe care oameni politici cu o agendă personală au reuşit să o aştearnă asupra cetăţenilor. Şi acest lucru se poate face doar cu mult efort.

Am observat că şi dumneavoastră, şi colegii dumneavoastră, vorbiţi foarte mult despre demnitate, despre valori. Dar trăim într-o societate a valorilor inversate, în care oamenii răspund mult mai bine la stimulente de tip economic în timpul campaniilor electorale. Şi atunci aş vrea să ştiu cum credeţi dumneavoastră că veţi schimba optica oamenilor?

Noi o să fim cât se poate de sinceri şi de direcţi în mesajele pe care le vom transmite. Democraţia înseamnă implicare. A crede că protestezi atunci când nu te duci la vot  este o mare eroare, pentru că, în fapt, neparticiparea înseamnă girarea unei majorităţi care reuşeşte prin mijloace propagandiste, să le subjuge demnitatea şi nivelul de trai. Şi avem nevoie de o agendă cât se poate de coerentă şi de convingătoare. Oamenii nu au nevoie de ajutoare de la stat, ei au nevoie de locuri de muncă bine plătite…

Şi până acolo, cum îi convingeţi?

Vom merge şi vom prezenta soluţiile pe care le avem  şi vom prezenta şi neregulile pe care le fac politicienii care provin  din acest judeţ, pentru cp oamenii vor să ştie. Pentru că ei, deşi simt acest dezinteres al politicienilor, ei nu au curajul să reacţioneze. Şi nu au curaj să spună lucurilor pe nume. Vom merge şi vom încerca să  convingem cetăţenii. Pentru că soluţia nu e să ţii o zonă sau alta izolată şi subdezvoltată.  Soluţia e să o integrezi într-un plan economic mai mare, astfel încât investirorii să devină interesaţi şi să ofere locuri de muncă. Asta pot face oamenii politici. Înseamnă să-i dai cetăţeanului sentimentul că participă la ridicarea acestei construcţii şi că participă la luarea deciziilor. În democraţie este foarte important ca cetăţeanul să nu se simtă doar o cantitate într-un proces, ci o parte  a construcţiei. Diferenţa dintre noi şi celelalte partide e aceea că ne-am asumat prin stattut să garantăm o democraţie internă funcţională. Cel care va dori, astfel, să intre într-o competiţie electorală, va trebui să-şi convingă propriul partid că e cel mai bun. Credem că acest exerciţiu este necesar atât pentru partidul nostru, cât şi pentru întreaga clasă politică romînească. Luarea deciziilor într-un număr restrâns de indivizi a făcut oamenii să se despartă de politică, să se retragă şi să respingă tot ce  vine din partea politică. Or, este fundamental să spargem toate aceste clişee care există. Politicul este cel care ne decide viaţa. Un vot neglijat înseamnă să-i girezi pe cei care obţin majoritatea, pentru că profită de acest lucru.

În ce măsură credeţi că brand-ul Traian Băsescu vă va ajuta în popularizare? Credeţi că va veni un moment în care forţele de Dreapta se vor uni sub Traian Băsescu?

Preşedintele Traian  Băsescu este personalitatea politică cea mai credibilă de Dreapta şi este singurul politician  care face opoziţie reală faţă de USL. Ne-am asumat continuarea liniei politice pe care preşedintele Băsescu a trasat-o, pentru că vrem să ne revendicăm  foarte clar identitatea. Nu suntem ipocriţi, ca ceilalţi, care atunci când au văzut că a spune  că eşti împreună cu Traian Băsescu poate reprezenta un risc electoral. Eu sunt printre puţinii politicieni care au mers în campania electorală din 2012 cu imaginea preşedintelui, tocmai pentru că sunt convins că şi în politică trebuie să ai  caracter. A fi alături de cineva doar atunci când îţi convine nu este în regulă. Toţi cei care am pus bazele acestui partid suntem colaboratori vechi ai preşedintelui şi vrem să urmăm aceeaşi linie.

Cum vedeţi organizarea PMP la nivel naţional şi care sunt perspectivele ca acest partid să obţină un scor bun la europarlamentare?

Nu cred că există un alt partid în România care într-un timp atât de scurt să reuşească să adune 58.000 de membri. Vorbim de doar două luni de zile. Avem structuri funcţionale în toate judeţele din ţară. La nivel naţional avem în momentul de faţă aproape 100 de sedii. Ne propunem ca până la sfârşitul anului să avem organizaţii în toate localităţile din România şi  lucrăm intens la acest proces.

Aveţi un mesaj pentru teleormăneni?

Da. Îi invit să se alăture Partidului Mişcarea Populară pe toţi cetăţenii oneşti, cinstiţi, dezamăgiţi de toată clasa politică de până acum şi preocupaţi de viitorul României. Au un partid în care pot avea încredere, în care se pot implica, unde deciziile se vor lua cât se poate de transparent şi corect în interesul cetăţenilor, nu în interesul partidului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.