Politic

Interviu Eugen Pîrvulescu: “Vreau un scor mai mare decât cel obţinut de PNL până acum în Teleorman”

Carmen Dumitrescu

Ultima parte a campaniei electorale este şi perioada cea mai aglomerată pentru candidaţi şi pentru şefii de campanie, care fac eforturi în fiecare zi pentru a duce mesajul lor către populaţia judeţului. Şeful de campanie al PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, crede că perspectiva oamenilor asupra politicii se poate schimba, doar dacă politicienii vor încerca, prin activitatea lor, să demonstreze că sunt realmente interesaţi de binele oamenilor. Împreună cu Maria Stoian, candidatul PNL Teleorman la europarlamentare, Eugen Pîrvulescu a ajuns în mai mult de jumătate din comunele judeţului şi spune că, din punctul său de vedere, oamenii sunt încă receptivi la oferta politică a liberalilor.

În calitate de şef de campanie, cum aţi conceput strategia de campanie a PNL la nivelul judeţului Teleorman?

Mi-am dat seama încă din primele zile de campanie că oamenii sunt dornici să mergem la ei şi să discutăm cu ei, aşa că până acum, campania s-a desfăşurat în acest fel. Am mers în toate satele din judeţul Teleorman şi până astăzi, (n.r. – 15 mai), am străbătut cam 60% din judeţ, deci am mers din uşă în usă, din casă în casă în toate satele din judeţ, în ideea de a le arăta oamenilor că suntem aproape de ei.

Cum reacţionează oamenii, atunci când ajungeţi la ei?

Sincer, am constatat că sunt plictisiţi de oamenii politici. Sunt sătui de ceea ce nu s-a făcut şi sunt dezamăgiţi. Ne spun că au trecut anii, campaniile electorale şi ei trăiesc la fel de prost sau poate mai rău.

Credeţi totuşi că ei percep mesajul PNL altfel decât mesajele celorlalte partide?

Oamenii sunt mulţumiţi, în primul rând, că ne-am despărţit de PSD, pentru că nu ar fi trebuit să facem alianţa USL. Dacă undeva s-a trădat şi noi credem că PSD-ul a trădat – acesta este punctul meu de vedere şi al partidului din care fac parte – din această trădare au suferit doar oamenii. Aveam un electorat bun, dar acum tot acel electorat e dezamăgit, pentru că proiectul a eşuat.

Piedici aţi întâmpinat în campanie?

Nu. Vreau să vă spun că în ciuda a ceea ce s-a întâmplat întotdeauna, eu nu am întâlnit obstacole. Dar şi noi facem o campanie decentă. Nu mergem cu injurii sau mesaje jignitoare la adresa celorlalţi. Eu le spun oamenilor că noi vrem să facem altceva pentru comunele respective. Nu am avut probleme legate de afişajul stradal. Acum, eu nu ştiu cine se ocupă de această problemă în alte partide, dar eu, cu echipa pe care mi-am format-o, am mers pe o transparenţă a campaniei şi pe un mesaj pozitiv, ştiind că există democraţie în orice comună şi pluralism politic. Ceea ce reclam este faptul că în toate satele mai există acele afişe cu “USL trăieşte!”. Eu cred că nu e bine pentru PSD că face lucrul ăsta.

Cum e percepută candidata partidului?

Vreau să vă spun că e o femeie care n-a făcut politică, o doamnă simplă, apropiată de oameni, din Teleorman, care cunoaşte zona, aşa că oamenii o percep ca pe o femeie din rândurile lor.

Nu v-aţi temut de misoginism atunci când aţi desemnat candidata?

Nu, n-am întâlnit astfel de manifestări. Din contră, electoratul PNL percepe bine promovarea femeii în politică.Acum, sigur s-a spus că se aseamănă la afişe cu candidatul PSD-ului, dar eu n-aş vrea acest lucru.

Ce scor ţintiti?

N-aş vrea să mă pronunţ şi nici n-aş şti să fac o evaluare exactă. Dar, în mod cert, vreau un scor mai mare decât cel obţinut de PNL până acum în Teleorman. Noi încercăm, în primul rând, să determinăm oamenii să vină la vot, pentru că asta e o problemă la nivel naţional, dar şi la nivel de Teleorman.

Aveţi programate acţiuni de amploare în judeţ pentru ultima parte a campaniei?

Nu. Liderii noştri de la centru şi-au exprimat dorinţa să vină în judeţ, dar noi purtăm acum o campanie intensă, de dimineţa până seara. Avem întâlniri la întreprinderi, societăţi private. Ieri treceam prin zona Turnu Măgurele, pe lângă Fabrica de Vagoane şi am rămas dezamăgit şi chiar trist, pentru că am văzut o ruină. Totul s-a transformat în ruină. Mergem în zone private, în fabrici şi cercuri diverse de persoane. Dar nu vom organiza spectacole sau alte evenimente de genul ăsta. Vreau să fac altceva decât fac alţii… Eu îi rog pe oameni să vină la vot, pentru că doar aşa vom arăta că PNL Teleorman există cu adevărat şi le promit că şi PNL va fi alături de ei. Am avut discuţii săptămâna aceasta cu patru dintre europarlamentari – Ramona Mănescu, Eduard Helvig, Norica Nicolai, Adina Vălean – şi i-am rugat ca după europarlamentare să vină în Teleorman să avem o strategie comună pentru o mai bună transparenţă şi pentru ca judeţul Teleorman să fie informat şi să se şi dezvolte pe termen lung.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.