Politic

Interviu – Elena Udrea: “Cel mai grav mi se pare deturnarea dezbaterilor de la teme europene”

elena-udrea2Carmen Dumitrescu

Elena Udrea s-a erijat, în cadrul acestei campanii electorale pentru europarlamentare, în principalul formator de imagine pentru partidul nou format, PMP. De aceea, la finele campaniei electorale aceasta a acordat un interviu legat de felul în care a decurs pregătirea pentru primul test electoral al acestui partid, interviu în cadrul căruia aceasta vorbeşte despre realizările sale personale, dar şi despre speranţele legate de viitorul partidul pe care acum îl reprezintă.

Suntem la finalul campaniei electorale. Cum vi se pare că a fost?

Pentru un partid aflat la început, este mai greu pentru că noi trebuie să construim în timp ce facem şi campanie. Totuşi, principala problemă a fost confiscarea alegerilor europarlamentare de către adversarii noştri politici, care au început, de fapt, lupta pentru Preşedinţia României. Cel mai grav mi se pare deturnarea dezbaterilor de la teme europene la scandaluri continue şi atacuri mizerabile la persoană.

Doamnă Udrea, de trei luni sunteţi membru al Partidului Mişcarea Populară. De ce aţi ales să construiţi un partid nou?

Este nevoie de un partid care să promoveze un alt mod de a face politică. Fără cumetrii, fără baroni, fără preocuparea pentru îmbogăţire din bani publici, dar cu oameni de bună credinţă, care să fi făcut ceva în viaţa lor, care să vrea şi să poată să schimbe în bine România. După 25 de ani de la Revoluţie, era momentul să apară un astfel de partid, fără legătură cu fostul PCR, fără simpatii pentru practicile partidelor care s-au creat în România după 1989. Eu cred de 10 ani că mai avem o şansă să traim bine la noi acasă, că nu vom ajunge să plecăm toţi să ne căutăm destinul prin lume. Sunt convinsă că mai există suficient de mulţi oameni buni care să facă din România o ţară în care să poţi şi să îţi fie drag să trăieşti.

Vi se spune „partidul în blugi”. De ce?

Pentru că ne place să fim noi înşine, fără complexe şi fără ipocrizii. Vrem să arătăm că nu haina face pe om şi că, dacă îţi pui costum şi cravată, nu înseamnă că eşti mai competent sau mai eficient. Blugii sunt extrem de populari şi practici şi au atras mulţi tineri alături de PMP. Fără să exagerez, zeci de mii de oameni, mulţi dintre aceştia tineri, au venit în partid în trei luni de zile. Cei mai mulţi nu au mai făcut niciodată politică. S-a creat o emulaţie în jurul nostru care arată că oamenii sunt gata să se implice pentru a schimba ţara dacă au încredere unui proiect.

Presedintele Traian Basescu a apărut în fotografii îmbrăcând tricoul PMP. Cărui fapt se datorează susţinerea pe care o arată şeful statului partidului pe care îl reprezentanţi?

PMP este singura forţă politică din România care şi-a luat public angajamentul de a continua proiectul de reformă şi modernizare a ţării început de Traian Băsescu în 2004. Asta înseamnă funcţionarea independentă a Justiţiei, depolitizarea instituţiilor publice şi o politică de cadre care să promoveze specialiştii, o economie performantă şi cât mai puţin dependentă de susţinerea clientelei politice. Niciun alt partid nu îşi asumă aceste obiective.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.