Politic

Interviu – Anișoara Radu: “Dacă teleormănenii vor să trăiască ca în Europa, trebuie să înțeleagă că trebuie să se prezinte la urne”

Carmen Dumitrescu

Pe ultima sută de metri a acestei campanii electorale, toți candidații se află în localitățile din județ, încercând să discute cu oamenii și să-i convingă cu privire la necesitatea prezentării la urne duminică, 25 mai. Anișoara Radu, candidatul PDL la europarlamentare a constatat, în cursul acestei campanii că, pe de o parte, teleormănenii nu mai sunt interesați de politică și, pe de altă parte, că mulți nu înțeleg importanța scrutinului din 25 mai. Aceste lucruri, dar și alte impresii de campanie, ni le-a împărtășit Anișoara Radu în cadrul unui scurt interviu.

Cum s-a desfășurat această campanie electorală, din perspectiva dumneavoastră?

În primul rând, noi ne-am focalizat acțiunile de campanie în comunele cu primari PDL, chiar dacă trebuie să știți că am fost și în alte comune. Cel mai mare succes am simțit că l-am înregistrat în comuner precum Fântânele sau Suhaia, dar mai ales, la mine acasă, la Ciolănești. Acolo staff-ul a fost numeros și susținerea oamenilor chiar s-a simțit. În teren, am observat că oamenii se țin departe de politică și nu înțeleg că aceste alegeri sunt importante. Ei rezumă totul la nivelul de trai. De aceea, bat în retragere și cred că nevenind la vot sancționează oamenii politici de până acum.

Ați remarcat misoginism în rândurile oamenilor din Teleorman, având în vedere că ei nu sunt foarte obișnuiți să acorde credibilitate unui candidat-femeie?

Da, sunt niște idei preconcepute. Și, cel puțin la început, am mai întâmpinat reacții. Dar oamenii se conving de credibilitatea mea după ce mă cunosc. Pot spune că am un atu și grație profesiei pe care o am, pentru că e o profesie în care înveți să comunici cu oamenii. Și asta e tot ce contează. Convingi cu adevărat atunci când oamenii simt că îți place să comunici cu ei și că le înțelegi problemele.

La ce scor țintiți?

Cred că scorul PDL va fi mult mai mare decât în anii precedenți. Dar, având în vedere specificul județului și faptul că deși oamenii trăiesc greu, continuă să voteze aceiași politicieni de stânga, eu cred că putem obține cel puțin un scor care să ne permită să privim demni și încrezători către viitor.

Aveți un mesaj pentru votanți?

Da. Îi invit să vină la vot, dacă vor să trăiască așa cum se trăiește în Europa. Iar dacă vor să trăiască ca europenii, e foarte important să se prezinte la urne pe 25 mai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.