Eveniment

Intervenţie promptă pentru salvarea a 60 de gospodării din Peretu aflate în pericol de inundaţii

Monica DUMITRESCU

Topirea zăpezii şi scurgerea de pe versanţi au pus în pericol de inundaţii aproximativ 60 de gospodãrii din localitatea teleormăneană Peretu. Pompierii militari ISU, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Teleorman şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman au intervenit prompt, luni, 12 ianuarie, pentru scoaterea din aria de risc a gospodăriilor ameninţate.

Situaţia, intratã încă de la începutul zilei în vizorul autorităţilor judeţene, a fost verificatã în teren de către prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă – colonel Sandu Liviu Sorinel şi de reprezentanþii SGA şi ANIF Teleorman.

Pentru remedierea problemelor constatate au fost luate imediat măsuri: intervenţia permanentã a pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede, cu 2 motopompe, un camion şi 6 militari pentru evacuarea apei; intervenţia pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Alexandria, cu 2 motopompe, una remorcabilã şi una transportabilã, un camion şi 6 militari pentru evacuarea apei din zonă; intervenþia cu douã motopompe de mare capacitate, din cadrul ANIF şi 9 oameni; monitorizarea în permanenţă a situaţiei din teren de reprezentanţii SGA şi ai autorităţii locale, în vederea informãrii operative a CJSU Teleorman şi luării măsurilor ce se impun.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, acţiuni de evacuare a apei acumulate se derulează şi în prezent până la eliminarea oricărui pericol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.