Eveniment

Intervenție dificilă a pompierilor militari, la Spătărei

Aproape opt ore s-au luptat cu flăcările pompierii militari, duminică, pentru lichidarea unui incendiu ce a izbucnit la un spațiu de depozitare a cerealelor, la ieșire din localitatea Spătărei.

Pentru stingerea flăcărilor, care se manifestau la aproximativ 200 de baloți de paie și la vegetația uscată din împrejurimi, pe aproximativ 5 ha, cu pericol de extindere și distrugere a unui siloz de porumb, au intervenit trei echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, precum și personalul de la locul de muncă (de la siloz) cu un buldoexcavator și două autocisterne care să ajute la alimentarea cu apă a mașinilor de stingere, transmite ISU Teleorman.

Potrivit sursei citate, intervenția a fost una extrem de dificilă, având în vedere cantitatea mare de materiale ușor combustibile, ce favorizau extinderea rapidă a flăcărilor.

Valoarea bunurilor salvate, reprezentând silozul de porumb, a fost estimată la suma de 50.000 de lei, iar cea a pagubelor la aproape 100.000 de lei. Cauza probabilă a incendiului este, din primele cercetări, autoaprinderea.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.