Eveniment

Intervenție dificilă a pompierilor la Drăgănești/Aproape trei ore s-au luptat cu flăcările pentru a lichida un incendiu izbucnit la o gospodărie din localitate

Aproape trei ore s-au luptat cu flăcările pompierii teleormăneni, pentru a lichida un incendiu de proporții izbucnit la o gospodărie din Drăgănești Vlașca. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă aproape jumătate din locuință a fost mistuită de flăcări.

Pompierii militari au fost alertați de cetățeni, marți dimineață, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, de faptul că o locuință din localitatea Drăgănești Vlașca a fost curpinsă de flăcări, existând riscul ca focul să se propage la bunurile din apropiere, informează ISU Teleorman.

Potrivit sursei citate, la fața locului au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, care au constatat că incendiul se manifesta violent și generalizat la jumătate din locuință, existând posibilitatea extinderii flăcărilor la anexele și casele învecinate.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate mare, din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, și un echipaj cu o autocisternă cu apă de la Detașamentul de Pompieri Videle.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, după aproximativ trei ore, militarii reușind să salveze aproximativ 50% din locuință, imobilele din imediata apropiere și mai multe anexe gospodărești.

În urma incendiului au fost distruse acoperișul locuinței, pe aproximativ 120 mp, trei camere de locuit și mobilierul aferent, o bucătărie și un foișor din lemn.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, cauza probabilă a acestui eveniment se pare că a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică, aceasta fiind postată direct pe materialele combustibile ale foișorului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.