Politic

Înțelegeri subterane între Gâdea și PNL?

Liberalii din județ au tot fost acuzați, de-a lungul timpului, că sunt „pe mână” cu social-democrații, iar faptul că PNL a stat, în Teleorman, tot timpul în umbra PSD-ului lui Dragnea, fără să deranjeze prea mult, nu reprezintă o noutate pentru nimeni. Pentru că erau mai mult decât tăcuți, liberalii primeau, la schimb, niște funcții bune în administrația locală sau centrală, iar toată lumea era mulțumită.

Tot mai mult decât cunoscut este și faptul că PSD s-a dovedit, în județ, drept un partid disciplinat mai tot timpul. Liderul a trasat mereu direcția, iar oamenii din partid au urmat-o. Și cu toate că, pe la colțuri, mai aveau de comentat uneori, deciziile luate la nivel de conducere a partidului au fost tot timpul respectate.

Ce se întâmplă, însă, de ceva timp în PSD Teleorman e greu de înțeles. Deși până la alegeri a rămas puțin timp, mobilizarea ce-i caracteriza pe social-democrați pare demult apusă. Primarii pleacă unul după altul din partid, nu se știe exact din ce motive, însă sunt voci care spun că tocmai dezinteresul manifestat de Adrian Gâdea pentru soarta lor i-ar fi determinat să facă pasul către PNL, iar liderul rămâne fără reacție. Ba, mai mult, nici până la ora actuală, Adrian Gâdea nu a făcut un anunț oficial despre o eventuală candidatură la președinția Consiliului Județean. Situație ciudată având în vedere că până la alegeri au rămas mai puțin de trei luni. Cât despre actualul președinte, Dănuț Cristescu, un om politic mai mult decât vocal în general și, mai ales, acid cu adversarul politic PNL, a intrat în silenzio stampa de o bună bucată de timp. Atitudine mai mult decât suspectă, s-ar putea spune, încă cu o oarece logică în rândul social-democraților.

Pleacă din PSD primari vechi, cu un cuvânt greu de spus în partid, la care nu s-ar fi așteptat nimeni vreodată că ar putea să părăsească formațiunea politică. Au plecat primari din partid în ultimul timp, iar surse liberale dau și alți membri marcanți ai PSD ca și trecuți la PNL. Perioada următoare se arată tulbure pentru social-democrați, iar lucrurile nu dau semne că s-ar schimba. Și, cu toate acestea, nu se vede nicio reacție palpabilă a liderul PSD Teleorman.

Într-un astfel de context, greu de imaginat până nu demult, apare, inevitabil , întrebarea dacă nu cumva Adrian Gâdea a făcut un blat cu conducerea PNL Teleorman.

One Comment

 1. #adevarulin politica

  Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfinţit dictatura absolută a unui individ ce a adus şi promovat în conducerea PSD-ului multe nulităţi, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin şi de a asculta cu sfinţenie comanda “Stăpânului”.
  Aveți pretenții de la Tătaru, de la Anisie, de la Bode şi de la toți ceilalți miniștrii din guvern?
  Dar voi ce dracului ați făcut “măi dragă”?
  Ați adus țara în sapă de lemn, adică ați sărăcit-o, ați furat-o în fiecare zi cu toată caracatița extinsă, în fiecare județ.
  Credeați că nu vedem? Că nu ştim?
  PSD trebuie “Să pui punct” şi s-o iei cinstit de la capăt!

  Concluzia: Dacă atâţia români au votat anti-PSD, e clar că ati făcut mult rău!
  Şi, cel mai mare rău, de care s-au „prins” şi mulţi dintre votanţii PSD (dovadă prăbuşirea de la 45% în 2016 la 22% în 2019) este că ati folosit puterea pentru a lua bani din buzunarele oamenilor de rând: pensionari, profesori, medici, funcţionari, privaţi etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.