Economie

Întâlnire de lucru între prefectul de Teleorman şi primarii din judeţ

1Joi, în Amfiteatrul Universităţii Valahia, Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria, a avut o întâlnire cu primarii şi secretarii localităţilor din judeţ, în vederea îmbunătăţirii şi lămuririi unor neclarităţi în privinţa modalităţii de lucru a acestora.

La această întâlnire, pe lângă prefectul judeţului Carmen Daniela Dan, au participat Gigi Iancu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, directorul executiv al APIA Teleorman, Eugen Coman, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Teleorman, Mirela Ianculescu, dar şi Iulian Soare, reprezentant al ADS Teleorman.

Pentru că s-au mobilizat aproape exemplar în ceea ce priveşte eliberarea documentelor către fermieri în timp ultil pentru ca aceştia să poată depune în termen cererile unice pentru plăţile directe din agricultură, directorul APIA şi prefectul judeţului le-a mulţumit primarilor şi secretarilor în acest sens, dar li s-a atras atenţia asupra faptului că, în urma activităţilor de îndrumare, verificare şi control desfăşurate la un număr de 11 primării din judeţ, acţiune care a vizat modul de îndeplinire al atribuţiilor de către secretarii unităţilor administrativ-teritoriale au fost constatate şi aspecte negative, drept pentru care primarilor li s-a solicitat analizarea neregulilor identificate şi luarea de urgenţă de măsuri pentru remediere.

De altfel, au fost punctate şi neclarităţile legate de emiterea actelor administrative, dat fiind faptul că în unele acte administrative emise sunt invocate prevederi legale abrogate sau modificate. Pentru a nu mai exista astfel de neclarităţi se impune o verificare temeinică a legislaţiei înainte de emiterea oricărui act, iar atunci când există unele neclarităţi, înaintea emiterii actelor administrative, primarilor li s-a adresat rugămintea să fie solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului pentru a se evita atacarea în instanţa de contencios-administrativ a unora dintre acestea. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.