Economie

Instituţiile deconcentrate au prezentat raportul în cadrul Colegiului Prefectural

prefecturaVioleta Mocanu

În cadrul şedinţei ordinare a Colegiului Prefectural, care a avut loc joi, 27 noiembrie, în sala mică de şedinţe din sediul Instituţiei Prefectului, şi la care au luat parte membrii Colegiului Prefectural organizat la nivelul judeţului Teleorman, au fost prezentate, de către reprezentanţii instituţiilor din judeţ: raportul privind activitatea desfăşurată de către Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în primele luni ale anului 2014, raportul privind stadiul pregătirii pentru iarna 2014-2015, informarea privind stadiul Sistemului judeţean de monitorizare sol-teren pentru agricultură în anul 2014, raportul privind starea învăţământului în judeţul Teleorman pentru anul şcolar 2013-2014, analiza activităţii de prevenire împotriva incendiilor la unităţile de învăţământ, raportul privind verificarea stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile interioare din judeţ. De asemenea, a fost adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri în scopul prevenirii inundaţiilor de pe râurile interioare din judeţ.

Potrivit reprezentantului AJOFM Teleorman, Florinel Neacşu, s-a înregistrat o creştere a ratei şomajului, de la 9.05% în anul 2013, la 10.66% în 2014, cei mai mulţi şomeri înregistrându-se în rândul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani (27.45%). De asemenea, Florinel Neacşu a prezentat măsurile de prevenire a şomajului şi măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă.

Doru Grigore, reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale Alexandria, a prezentat Raportul cu privire la stadiul pregătirii pentru campania de iarnă 2014-2015. Acesta a precizat că cei 395.532 km de drumuri naţionale de pe raza judeţului Teleorman sunt, în general, în stare bună şi că s-au executat lucrări de întreţinere curentă: plombări gropi cu mixtură caldă, curăţiri de şanţuri şi rigole, cosit de vegetaţie ierboasă pentru a preveni înzăpezirea drumurilor publice şi s-a montat semnalizarea specifică iernii pe toate drumurile din administrare. În ce priveşte activitatea de iarnă, a fost aprobat “Planul operativ de intervenţie pe timpul iernii 2014-2015″, cu un număr total de 65 de auto-utilaje.

În cadrul Colegiului Prefectural, inspectorul general adjunct Anca Vasile a prezentat analiza instituţională a ISJ Teleorman, situaţia reţelei instituţiilor de învăţământ, situaţia ocupării posturilor/ cadrelor didactice, dar şi situaţia la învăţătură şi starea disciplinară în anul şcolar 2013-2014 şi rezultatele obţinute la învăţătură în anul şcolar trecut. De asemenea, inspectorul general adjunct a vorbit despre dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, examenele şi concursurile şcolare, controlul calităţii prin inspecţia şcolară, situaţia fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru investiţii, dar şi despre învăţământul particular şi alternativele educaţionale.

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, col. Sandu Sorinel, a prezentat controale de prevenire şi acţiunile de informare preventivă la unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Teleorman, desfăşurate în cadrul activităţilor specifice, măsurilor şi sarcinilor organizatorice, tehnice şi de informare publică, organizate, planificate şi desfăşurate de către Inspecţia de Prevenire în anul şcolar 2014, în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a incendiilor, asigurării intervenţiei operative pentru limitarea şi stingerea incendiilor şi creşterii gradului de siguranţă la foc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.