Eveniment

Instituţia Prefectului continuă întâlnirile din cadrul campaniei “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!” în toate liceele teleormănene

antidrog_siteCampania “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!”, demarată de Instituţia Prefectului Teleorman, este în plină desfăşurare, astfel că întâlnirile cu părinţii elevilor din instituţiile de învăţământ, precum şi cu liceenii teleormăneni continuă. Potrivit prefectului judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, deşi iniţial s-a stabilit că astfel de întâlniri să aibă loc în toate liceele din municipiile şi oraşele din Teleorman, vor fi organizate întrevederi în toate zonele judeţului, fie că este vorba de mediul urman, fie că sunt în discuţie zone din mediul rural.

„Deoarece este în interesul copiilor, am hotărât împreună cu partenerii de proiect să derulăm activităţile de această natură în toate zonele judeţului, fie că este vorba de mediul urban unde sunt adolescenţi mai bine informaţi cu privire la fenomenul care condamnă suflete, fie că este vorba mediul rural unde tinerii, potrivit studiului efectuat în rîndul celor 15.000 de elevi din Teleorman, par să nu ştie foarte bine la ce pericole se expun”, a declarat Carmen Daniela Dan.

Mai mult, potrivit prefectului judeţului Teleorman, în cadrul întâlnirilor sunt semnalate şi alte probleme ca siguranţa elevilor în şcoli sau vânzarea tigărilor la bucată către minori, fapt interzis de altfel prin lege.

„Mă bucur că la aceste întâlniri sunt sunt semnalate şi alt gen de probleme.

În următoarea perioadă vom interveni pentru a stopa un fapt care este interzis prin lege: vânzarea ţigărilor la bucată către minori.

O altă problemă semnalată a fost cea care vizează siguranţa în şcoli. Pe această cale, vreau să informez părinţii că împreună cu colegii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi cu cei din cadrul Inspectaratului de Poliţie Judeţean am făcut planuri de supraveghere a siguranţei în şcoli în care sunt incluse unităţile de învăţământ, printr-un traseu pe care cadrele îl parcurg zilnic la intervale de timp regulate”, a mai spus prefectul judeţului Teleorman. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.