Social

Inspectorii DSP încep să verifice şcolile din judeţ în vederea acordării autorizaţiilor sanitare

În această perioadă, comisii mixte alcătuite din inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, reprezentanţi ai Inspectoratului Scolar Judeţean, dar şi ai Prefecturii Teleorman vor începe controale în unităţile de învăţământ din judeţul Teleorman, în special, în cele care nu autorizaţii sanitare de funcţionare. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică vor face parte din comisiile mixte care vor verifica starea igienico-sanitară a unităţilor de învăţământ, dar şi grupurile sanitare, racordarea la reţelele de apă potabilă, starea spaţiilor în care se depozitează produsele care sunt oferite în cadrul programului “Laptele şi cornul”.

Verificări vor fi făcute în special în unităţile de învăţământ care nu deţin autorizaţii sanitare de funcţionare, pentru a se vedea dacă, pe parcursul ultimului an, s-au mai îmbunătăţit condiţiile din aceste şcoli în vederea autorizării sanitare. La nivelul judeţului Teleorman, în anul şcolar viitor, 2014-2015, vor funcţiona un număr de 386 unităţi de învăţământ, constituite în 152 unităţi cu personalitate juridică.

Anul trecut au fost verificate toate cele 368 unităţi de învăţământ din care 143 de şcoli, 203 grădiniţe si 22 de licee, dintre care doar 6 şcoli nu au corespuns din punct de vedere igienico-sanitar pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare, ceea ce la nivel de judeţ este un procent foarte mic.

Acestea au fost Şcoala Gimnazială Siliştea Gumeşti, Şcoala Gimnazială nr. 2 Ciolăneşti, Şcoala Gimnazială Bujoreni, Şcoala Gimnazială nr.1 Olteni, Şcoala Gimnazială nr.2 Perii Broşteni, Şcoala Gimnazială nr.2 Prundu, iar în ce priveşte grădiniţele, doar 26 nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.