Social

Inspectoratul Școlar trebuie să numere elevii care nu au acces la cursurile online/Guvernul a alocat bani pentru achiziția de tablete pentru copiii fără posibilități

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman trebuie să centralizeze situația elevilor care urmeză cursurile unităților de învățământ dun județ și care nu au acces la echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19, după ce ministrul Educației a făcut o solicitare în acest sens către toate inspectoratele școlare din țară.

„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Executivul a adoptat în ședința de guvern de joi, 7 mai, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.

Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar, transmit reprezentanții Ministerului Educației.

Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, la nivelul lunii aprilie, dintre cei peste 33.000 de elevi din învățământul preuniversitar (primar, gimnazial și liceal), mai bine de 6.200 nu aveau acces la internet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.