Eveniment

Inspector I.S.C.T.R., trimis în judecată pentru corupţie

mitaParchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a emis rechizitoriul în dosarul penal nr. 589/P/2012 prin care s-a dispus inculparea şi trimiterea în judecată a numitului G.T. – inspector în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Control în Transport Rutier pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 254, respectiv 257 din Codul Penal.

Dosarul a fost iniţiat la solicitarea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman.

În fapt, în calitate de inspector exploatare trafic în cadrul I.S.C.T.R. Teleorman a pretins şi primit de la trei conducători auto controlaţi în trafic sume de bani şi produse piscicole pentru a nu îi sancţiona contravenţional.

De asemenea, acesta a pretins şi primit de la o persoană suma de 800 lei pentru a interveni la comisia constituită la nivelul punctului de lucru FATII – ARRTRI – Teleorman din reprezentanţii Ministerului Transporturilor în vederea promovării examenului şi obţinerii atestatului de “persoană desemnată” (manager de transport).

În cauză au fost aplicate sancţiuni cu caracter administrativ faţă de un membru al comisiei de examinare – angajat al Autorităţii Rutiere Române şi 5 persoane fizice.

Cercetările au fost efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman şi cu sprijinul S.R.I. Teleorman.

Trebuie precizat că informaţiile ne-au fost oferite de şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Teleorman, Ţică Tom, care a fost avansat în gradul de comisar înainte de termen, la vârsta de 34 de ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.