Eveniment

INSP: 73.5% dintre decese, înregistrate la persoane peste 60 de ani / În Teleorman, trei persoane au fost răpuse de COVID-19 în ultimele 14 zile

Potrivit unei analize a Institutului de Sănătate Publică, aproape 44% din totalul cazurilor de infectare cu coronavirus înregistrate în ultimele 14 zile au fost în Suceava, Bucureşti, Botoşani, Arad şi Bihor, iar un caz de îmbolnăvire din nouă a fost înregistrat în rândul cadrelor medicale.

Astfel, reprezentanții INSP transmit că, în ultimele 14 zile, 43.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Suceava, Bucureşti, Botoşani, Arad şi Bihor, în timp ce  48.5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Hunedoara, Arad, Bucureşti şi Galaţi.

În acelaşi timp, datele INSP mai arată că 1 din 9 cazuri a fost înregistrat în rândul cadrelor medicale.

În ceea ce privește decesele, 73.5% au fost înregistrate la persoane peste 60 de ani şi 64.4% din decese au fost la bărbaţi. Pe de altă parte, 86.4% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate.

La nivelul județului Teleorman, în ultimele 14 zile au fost înregistrate trei decese provocate de noul coronavirus. Trei bărbați, din Roșiorii de Vede și Alexandria, cu vârste de 57, 63 și 70 de ani, care aveau condiții medicale preexistente și-au pierdut viața după ce au contractat virusul SARS-CoV-2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.