Eveniment

Înscrierile pentru Cupa Municipiului Alexandria la pescuit, la final. Toate cele 20 de locuri au fost ocupate

Monica DUMITRESCU

Concursul de pescuit organizat de Primăria Alexandria în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi zilelor municipiului la sfârşitul acestei luni, a atras numeroşi alexăndreni. Înscrierile la concurs programate iniţial până pe 22 august au fost sistate, după ce toate cele 20 de locuri disponibile au fost ocupate.

Concursul se va desfăşura la Balta Lazăr în perioada 27-28 august.

Comform regulamentului de desfăşurare a concursului cele 20 de echipe înscrise sunt formate din 2-3 pescari. Nu se percepe taxă de participare. Se punctează toate speciile de peste 1 kg, echipa cu cea mai mare cantitate de peşte prinsă fiind declarată câştigătoare. Competiţia va demara miercuri, 27 august, la ora 10.30, cu înregistrarea echipelor; la ora 11.00 va avea loc tragerea la sorţi a locurilor, iar pescuitul propriu zis începe la ora 12.00.

Conform regulamentului, fiecare echipă participantă poate folosi 4 lansete sau undiţe, fiecare cu un singur cârlig (obligatoriu). Este permisă nada vie, însă este interzisă folosirea oricărui tip de sonar sau barcă de nădit. Echipele sunt obligate să cântărească toţi peştii prinsi de peste 1 kg. Nu este voie să se reţină peştele în sac decât până la primul cântar oficial. Concurenţii trebuie să trateze competiţia cu sportivitate, fără scandal, muzică sau manifestări huliganice. De asemenea, aceştia trebuie să lase standul în perfectă stare de curăţenie după finalizarea concursului.

Organizatorii atrag atenţia că orice încercare de fraudare a rezultatelor, a fişelor de arbitraj sau comportamentul necivilizat faţă de organizatori sau faţă de brigada de arbitri va atrage după sine eliminarea din concurs. Este interzisă folosirea “bombei” sau a altor monturi ce pot răni peştele. Dacă o echipă înţeapă un peste la finalul concursului va avea la dispoziţie 15 minute pentru a-l scoate pe mal şi trebuie să anunţe obligatoriu un vecin de stand şi arbitri.

Toate activităţile legate de pescuit (nădit, lansat, drill) se desfăşoară în zona standului, fără a deranja vecinii de pescuit. La cântăriri este obligatoriu să participe un vecin de stand. În cazul în care apar neînţelegeri între doi concurenţi vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finală este arbitrul şef, care va hotărî locul amplasarii markerului. Până la ora oficială de start a concursului, pescarii nu au voie să nădească sau să lanseze nimic în apă.

Maşinile nu vor rămâne pe baltă în timpul concursului. Cu excepţia maşinilor organizatorilor, nicio altă maşină nu are acces la baltă în timpul competiţiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.