Social

Înscrierile în clasa pregătitoare în Teleorman, realizate în proporţie de 81%

Monica DUMITRESCU

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare se încheie vineri, 13 martie. Cu două zile înaintea termenului limită, în Teleorman au fost înscrişi 2305 copii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016. Pentru 397 dintre aceştia a fost solicitată evaluarea psihosomatică, întrucât împlinesc vârsta de 6 ani după 1 septembrie 2015.

Potrivit planului de şcolarizare aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în anul şcolar viitor, 126 de unităţi de învăţământ teleormănene vor înfiinţa clase pregătitoare, numărul estimat al copiilor care vor merge la şcoală pentru prima dată în acest an în Teleorman fiind de 2831.

Părinţii sau tutorii legali mai au la dispoziţie doar două zile pentru a completa în prima etapă cererile de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016.

În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor.

Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00 (luni-vineri), respectiv 8:00 – 13.00 (sâmbăta). În intervalul 20 – 21 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean, listele cu candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.