Înscrierea în învăţământul liceal de stat, până pe 3 iulie; repartizarea computerizată, pe 9 iulie

Absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor putea completa opţiunile în fişele de înscriere până marţi, 3 iulie, informează Ministerul Educaţiei. Potrivit informaţiilor furnizate, numărul total de locuri alocat în învăţământul liceal de stat este suficient pentru repartizarea tuturor candidaţilor, însă aceştia trebuie să completeze fişele cu un număr suficient de opţiuni şi, totodată, să-şi exprime nişte opţiuni realiste.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată, precum şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute pentru intervalul 30 iunie – 4 iulie.

Potrivit regulamentului, comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat se face în unităţile de învăţământ liceal în care au fost admişi şi pe site-ul admitere.edu.ro, pe data de 9 iulie. În acelaşi timp, în unităţile de învăţământ gimnazial vor fi afişate listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 şi 13 iulie. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc pe data de 7 septembrie.

Anul acesta, la nivel național, 73,5% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Naţională au medii mai mari sau egale cu 5, iar 319 absolvenți de clasa a VIII-a au încheiat examenul de Evaluare Națională 2018 cu media generală 10. La nivelul judeţului, numai 56,8% dintre elevi au obţinut medii peste 5, Teleormanul înscriindu-se astfel în topul județelor cu cele mai slabe rezultate, fiind depăşit doar de Giurgiu (56,6% promovabilitate), iar în sesiunea din acest an niciunul dintre absolvenţii de clasa aVIII-a nu a reuşit să obţină media 10.

Primii cinci absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţ au medii de admitere între 9.90 şi 9.96, iar la polul opus, ultimii cinci absolvenţi de clasa aVIII-a au medii de admitere cuprinse între 1.95 şi 1.98, potrivit ierarhiei de admitere. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code