Eveniment

Înmormântarea tânărului găsit mort pe un câmp la Scurtu Mare, amânată cu o zi

IMG_4767Monica DUMITRESCU

Părinţii tânărului de 22 de ani al cărui cadavru a fost găsit pe un câmp din Scurtu Mare săptămâna trecută, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au decis să amâne cu o zi înmormântarea programată pentru luni, 16 februarie.

George Dinu a murit în condiţii suspecte, în seara zilei de vineri, 13 februarie, după o altercaţie cu agenţii unei firme de pază angajate să păzească instalaţiile petroliere din zonă. Martorii spun că tânărul se întorcea acasă, în localitatea Drăceşti, de la un bar din Scurtu Mare, împreună cu un prieten pe un motoscuter. Pe drum s-au intersectat cu maşina firmei de pază care patrula în zona. Între agenţii de pază şi tineri că a fost un schimb de înjurături, din mers, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între agenţi şi tânărul care îl însoţea pe George Dinu, după care fiecare şi-a văzut de drum. Nu pentru mult timp însă, pentru că se pare că tânărul George Dinu, încurajat de prietenul cu care se afla, s-a întors după agenţii de pază cu care s-a luat la harţă. Cum a ajuns tânărul în câmp la aproximativ 200 de metri de drumul pe care s-a petrecut incidentul şi care au fost împrejurările şi cauzele morţii acestuia rămâne să stabilească anchetatorii. Doi agenţi de la firma de pază sunt cercetaţi în acest caz, pentru a se stabili gradul de implicare.

Şocaţi şi îndureraţi de moartea fiului lor, părinţii au suspiciuni în ceea ce priveşte cauza decesului din certificatul medical constatator eliberat de Seviciul de Medicină Legală. Ei au convingerea că fiul lor a fost bătut crunt de agenţii de la o firmă de pază şi susţin că, din acest motiv, la care s-a adăugat şi sprayul paralizat pe care agenţii i l-au pulverizat în faţă, fiul lor şi-a pierdut viaţa. Părinţii spun că, după ce le-a fost adus acasă trupul neînsufleţit, au descoperit mai multe vânătăi pe acesta, iar în certificatul medical constatator al decesului nu este specificat nimic în acest sens. Conform medicului legist, cauza decesului a fost refrigerare urmată de insuficienţă cardiorespiratorie acută.

Ambii părinţi, însoţiţi de una dintre surorile tânărului decedat, rude şi de cel mai bun prieten al acestuia, au venit luni, 16 februarie, la Alexandria, să-şi exprime nemulţumirea faţă de modul în care au fost trataţi de autorităţi până acum şi să caute răspunsul la mai multe întrebări legate de împrejurările în care a murit fiul lor.

“Suntem nemulţumiţi că nu am fost anunţaţi când a fost găsit copilul nostru mort, nu am fost anunţaţi când a fost dus la spital, de ce a fost dus cu maşina primăriei şi nu a fost dus cu ambulanţa, de ce nu ne-au anunţat când s-a făcut autopsia, am fost anunţaţi după ce i s-a făcut autopsia. Şi pe certificatul medico-legal scrie insuficienţă cardiorespiratorie, nu scrie lovituri, nu scrie contuzii, nu scrie nimic.

Cine l-a lovit, de ce l-a lovit, ce-a avut cu el? El a mers drept pe drum, cu motocicleta, ce-a avut cu el? Nu l-au prins cu ţeavă, nu l-au prins cu lemn, că meseria lor, a gardienilor, asta e. Să păzească petrolierele, ce au ei acolo, sondele lor. Ce-au avut cu copilul meu? Şi chiar dacă îl prindeau cu ceva, cu orice, de ce nu l-au luat să-l ducă la secţia de poliţie să-l cerceteze, să-l ancheteze?”, se întreabă mama tânărului mort în împrejurări suspecte.

IMG_4766

“Am venit să aflăm şi noi, că nu ne spune nimeni nimic, vrem o contra-expertiză, să-l vadă anchetatorii că e pe tot spatele vânăt, negru”, completează tatăl tânărului printre lacrimi.

Cu privire la acest caz, procurorul criminalist Traian Nedelcuţă a declarat: “În data de 14 februarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a fost sesizat în legătură cu faptul că un tânăr de 21 de ani din comuna Scurtu Mare a decedat în condiţii suspecte. În cauză se efectuează, împreună cu organele de poliţie din cadrul IPJ Teleorman, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, urmând ca în funcţie de mijloacele de probă administrate să revenim cu alte aspecte”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.