Sport

Iniţiativă MTS – “Eu vreau să joc baseball şi softball”

În perioada 1-17 noiembrie, Alexandria va fi gazda primei acţiuni de promovare şi popularizare a baseballului şi softballului la nivel naţional. Este vorba de o serie de evenimente, atât sportive, cât şi cultural-educative, pe care Ministerul Tineretului şi Sportului vrea să le desfăşoare cât mai des, pentru revigorarea acestui sport, dar şi pentru a dezvolta spiritul de competiţie al copiilor, calităţile motrice ale acestora, care au influenţe inclusiv în dezvoltarea lor. Acţiunea are ca scop prioritar atragerea unui număr cât mai mare de copii pentru a fi selecţionaţi în cadrul cluburilor sportive, pentru a combate sedentarismul în rândul acestora, dar şi de creştere a încrederii acestora în forţele proprii şi de respect faţă de regulamente sau reguli. Interesant este faptul că această acţiune se adresează copiilor născuţi în anii 2003-2005, iar la această tabără vor  fi prezenţi atât copii din Alexandria, cât şi din alte judeţe ale ţării.

Întreg programul care va avea loc în perioada următoare va fi coordonat de MTS, iar persoana responsabilă cu organizarea, la nivel local, este antrenorul de baseball Dinu Stoianof. Acesta a punctat faptul că “sperăm să fie o acţiune reuşită, vor fi peste 120 de copii care vor veni în Alexandria şi sperăm să atragem cât mai mulţi tineri din Alexandria către acest sport”.

Programul evenimentelor care vor avea loc în următoarele săptămâni la Alexandria, în cadrul acţiunii «Eu vreau să joc baseball şi softball» este următorul:

– tabăra “Invincibilii”, perioada 1-7 noiembrie (cuprinde activităţi sportive, sociale, vizite la muzee sau la diferite obiective turistice din zonă, cunoaşterea tradiţiilor zonei etc.);

– programul de pregătire “Invincibilii”, perioada 8-14 noiembrie;

– Turneul naţional de baseball şi softball, perioada 15-17 noiembrie (competiţia sportivă în sine, care se va desfăşura atât la băieţi, cât şi la fete, Sala Sporturilor şi sala Peco).

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.