Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Informare despre riscurile consumului de droguri, în rândul elevilor de la Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele

Polițiștii Compartimentului de Prevenire și Analiză a Crimnalității, alături de care s-au aflat şi reprezentanți ai C.P.E.C.A. Teleorman, au continuat, în săptămâna 04-08 decembrie, seria activităților de prevenire în rândul elevilor,

Astfel, în perioada menţionată, aproximativ 150 de elevi din Turnu Măgurele și Roșiorii de Vede, precum și cadrele didactice ale celor două unităţi şcolare   au fost informați cu privire la riscurile asociate consumului de droguri, precum și asupra răspunderii penale a minorilor, cel mai mare accent punându-se pe prevenirea victimizării și a racolării minorilor în rețele de trafic de stupefiante.

Pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri, poliţiştii le recomandă tinerilor să fie atenţi la alegerea cercului de prieteni şi, totodată, să nu ezite să-şi schimbe anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale.

Totodată, poliţiştii recomandă găsirea unor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber (muzica, sportul, o nouă relaţie, drumeţiile sau acţiunile de voluntariat).

Mai mult, tinerii ar trebui să ştie că, atunci când apar probleme în familie, la şcoală sau în relaţie, drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o mare problemă în plus, mai ales în contextul în care, şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Morcov says:

    Sa le vorbeasca Marius BALACI si Mircea RACEANU expertii locali in droguri!

Leave a Comment

*

code