Social

Început de an școlar, în pandemie/ Elevii din 11 unități de învățământ fac orele online, cei din alte 64 merg la școală prin rotație

Noul an școlar a început, luni, în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, iar modul în care elevii vor participa la cursuri depinde de numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din zona în care se află instituția de învățământ. Pentru prima dată, la început de an școlar, părinții au rămas la porțile instituțiilor de învățământ, iar elevii, atât preșcolarii și bobocii de clasa zero, cât și cei obișnuiți cu sălile de clasă, au fost preluați de dascăli.

La nivelul județului Teleorman, în urma propunerilor înaintate de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ și avizate de Inspectoratul Școlar Județean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis modul în care vor merge elevii la cursuri la începutul de an școlar 2020-2021. Astfel, în 273 unități de învățământ, încadrate în Scenariul 1, preșcolarii și elevii vor merge zilnic la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Preșcolarii și elevii din alte 64 unități de învățământ, încadrate în Scenariul 2, vor merge la școală prin rotație de una-două săptămâni, excepție făcând cei ai claselor a VIII-a și a XII-a, precum și cei din învățământul primar, care vor merge zilnic la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. În schimb, elevii și preșcolarii din 11 unități de învățământ și două unități de învățământ conexe (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Clubul Copiilor Zimnicea), care sunt încadrate în Scenariul 3, nu vor merge fizic la școală, cursurile urmând să fie ținute exclusiv online.

Potrivit Ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Încadrarea este, însă, una temporară, în funcție de evoluția numărului de cazuri de COVID-19 aceasta urmând să fie modificată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.