Social

Începe Evaluarea Naţională – 2856 de absolvenţi de gimnaziu teleormăneni susţin luni proba la limba şi literatura română

Monica DUMITRESCU

Evaluarea Naţională la sfârşitul clasei a VIII-a demarează luni, 22 iunie, cu proba la limba şi literatura română. Candidaţii trebuie să fie în sala de examen până cel târziu la ora 8.30, proba scrisă începe la ora 9.00 şi durează 2 ore. Subiectele, ca şi în anii trecuţi, vor fi structurate pe două mari cerinţe, fiecare cu mai multe subpuncte. Elevii vor fi asezaţi câte unul în bancă şi vor fi supravegheaţi de doi asistenţi. Mai mult decât atât, toate sălile de examen vor fi supravegheate video. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneala sau pasta de culoare albastră. În sala de examen, candidaţii nu pot avea asupra lor decât instrumentele de scris şi cartea de identitate, sau certificatul de naştere în cazul celor care nu au împlinit 14 ani. Dacă asupra candidaţilor vor fi găsite telefoane mobile, sau orice altă sursă de inspiraţie, manuale, copiuţe etc. indiferent dacă au fost sau nu folosite, candidaţii vor fi eliminaţi din examen.

În Teleorman, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost înscrişi pentru susţinerea Evaluării Naţionale doar 2856 de absolvenţi de gimnaziu, aproximativ 300 din numărul total al elevilor înscrişi la începutul anului şcolar 2014-2015 în clasa a VIII-a fiind corigenţi, repetenţi sau cu situaţia neîncheiată.

Pentru candidaţii din Teleorman la Evaluarea Naţională, care nu susţin proba la limba maternă, următoarea probă, ultima, va fi la matematică în data de 24 iunie.

Rezultatele pentru Evaluarea Naţională 2015 vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16.00. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi (26 iunie), între orele 16.00 – 20.00. Între 27 şi 29 iunie se vor rezolva contestaţiile, iar rezultatele finale se afişează pe 30 iunie 2015.

Media pe care absolvenţii de gimnaziu o obţin la Evaluarea Naţională intră în calculul medie de admitere la liceu, reprezentând 75% din cuantumul acesteia, restul de 25% reprezentând media generală obţinută pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.