Social

Începe distribuirea alimentelor de la UE la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Începând de joi, 22 ianuarie, la Alexandria se vor distribui ajutoarele alimentare acordate în cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014. Ajutoarele alimentare se vor distribui zilnic până pe 9 februarie, cu excepţia zilelor de duminică, în intervalul orar 9.00-15.00, de la Punctul Termic 13, situat în strada Bucureşti (vizavi de CEC). Beneficiarii au fost programaţi pe zile, în ordinea alfabetică a străzilor pe care locuiesc.

Pachetele cu alimente conţin: faină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve care de porc şi vită şi pate de ficat. Pentru ridicarea pachetelor, beneficiarii se vor prezenta cu cupoanele pe care le-au primit prin poştă şi buletinul de identitate.

Au dreptul la ajutoare europene pensionarii cu venituri lunare sub 400 de lei, şomerii indemnizaţi cu sume de la până la 400 de lei pe lună şi şomerii neindemnizaţi, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizaţi, adulţi şi copii, veteranii, văduvele şi prizonierii de război, foştii deţinuţi politic, persoanele deportate în străinătate în perioada regimului comunist, revoluţionarii din decembrie 1989 şi urmaşii eroilor martiri ai Revoluţiei.

Cei care se încadrează în criteriile de acordare a ajutoarelor, însă nu au primit cupoane prin poştă, sunt înscrişi pe liste suplimentare pe baza actelor doveditoare.

Numărul estimat al alexăndrenilor care vor primi alimentele de la UE este de aproape 5000. Potrivit datelor centralizate la Prefectura Teleorman, la nivel judeţean sunt 169 344 de beneficiari al aijutoarelor alimentare acordate prin Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014.

În mai multe localităţi teleormănene a fost finalizată distribuirea alimentelor, municipiul Alexandria numărându-se însă printre cele 12 localităţi teleormănene care au solicitat o amânare a distribuirii ajutoarelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.