Economie

Încep plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) efectuează zilele acestea plăţile către crescătorii de ovine şi caprine, în vreme ce subvenţiile pentru bovine vor fi virate în contul fermierilor cel mai probabil săptămâna viitoare.

După o lungă perioadă de aşteptare, fermierii teleormăneni îşi vor încasa în cele din urmă subvenţia pentru ovine şi caprine. În privinţa ajutoarelor naţionale tranzitorii pentru ovine şi caprine, suma pe cap de animal este de 28,08 lei. Pentru anul de cerere 2014, au fost depuse 58.137 cereri de solicitare a ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT), specia ovine/caprine, la nivel naţional, iar la nivelul judeţului Teleorman, au fost depuse 1.501 cereri.

Situaţia în cazul fermierilor ce deţin bovine este în continuare incertă, deşi ministrul a dat asigurări că plăţile ar putea începe în maxim două săptămâni, asta pentru că s-a stabilit, deocamdată, doar “cuantumul pentru ANT pentru specia ovine/caprine, de 28,08 lei. Pentru celelalte scheme de plată încă nu s-a stabilit cuantumul, la această dată realizându-se controalele administrative”, potrivit APIA. La nivelul Teleormanului pentru bovine au fost depuse 2.109 cereri de solicitare a ajutoarelor naţionale tranzitorii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.