Eveniment

Încep înscrierile pentru concursul anual “Cel mai bun vin de pe plaiurile alexăndrene”

Monica DUMITRESCU

Primăria Municipiului Alexandria şi Consiliul Local al Municipiului Alexandria, organizează joi, 30 ianuarie 2014, a şasea ediţie a concursului “Cel mai bun vin alb/roşu de pe plaiurile alexăndrene”.

La acest concurs se pot înscrie doar locuitorii municipiului Alexandria cu vinuri de producţie proprie şi vie pe rod în municipiul Alexandria. Înscrierile se fac în perioada 17- 30 ianuarie 2014, la Clubul Pensionarilor, persoana de contact fiind Rădulescu Catrina. Concurenţii vor trebui să completeze fişa de înscriere în concurs şi o declaraţie pe propria răspundere privind existenţa în proprietate a viei pe rod în municipiul Alexandria. Vinul înscris în concurs va fi depus în recipient de sticlă cu capacitatea de 2 litri. La înscriere participanţii trebuie să se prezinte cu un act de identitate, care să ateste domiciliul în Alexandria. Organizatorii vor verifica veridicitatea declaraţiilor pe propria răspundere şi îşi rezervă dreptul de a descalifica persoanele înscrise în baza unor declaraţii false.

Concursul va fi organizat ca şi în anii pecedenţi la Casa de Cultură din Alexandria – Clubul Pensionarilor, începând cu ora 11.00. Organizatorii au pus la bătaie premii atractive pentru câştigătorii primelor trei locuri atât la secţiunea vin roşu cât şi la secţiunea vin alb.

Concursul a fost iniţiat în urmă cu cinci ani în preajma Sărbătorii viei şi vinului-Zărezean, celebrată la 1 februarie, municipalitatea având ca partener în organizarea acestui concurs Asociaţia Culturală Zărezean. A devenit tradiţional în rândul cultivatorilor autohtoni de viţă de vie, numărul participanţilor crescând semnificativ de la o ediţie la alta. La ediţia a cincea a concursului organizată anul trecut s-au înscris 34 de participanţi la secţiunea vin roşu şi 13 participanţi la secţiunea vin alb, aproape dublu faţă de ediţiile anterioare, pe lângă recunoaşterea calităţii vinului produs de aceştia, participanţii fiind probabil atraşi şi de premiile în bani oferite de organizatori.

Juriul a fost alcătuit din cunoscători ai secretelor licorii bahice care au analizat soiurile prezentate în concurs oferind puncte pentru culoare, tărie, limpiditate, aromă şi gust. Preşedintele juriului a fost inginerul viticol Marin Ciufu, iar membri: George Cojocaru – vinificator la o societate comercială din Zimnicea, Tatiana Sandu – director la SC Apa Serv SA, membră a Asociaţiei somelierilor, Florian Matei, reprezentant al Asociaţiei Zărezean, câştigător la una din ediţiile precedente ale concursului la secţiunea vin alb, şi Marcel Capeţ, câştigătorul ediţiei a patra a concursului la secţiunea vin roşu.

Anul trecut marii câştigători ai concursului au fost alexăndrenii Grigore Ştefan la secţiunea vin alb şi Capeţ Eugen la secţiunea vin roşu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.