Incendiu la o gospodările din Zâmbreasca: două persoane au ajuns la spital

Două persoane au ajuns la spital, cu arsuri de gradul I la nivelul membrelor și feței, în urma unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Zâmbreasca, în noaptea zilei de miercuri, 31 ianuarie.

Incendiul a fost sesizat pe numărul unic de urgență 112, iar la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de lucru Dobrotești, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea salvatorilor, focul era generalizat la acoperișul unei anexe, precum și în trei camere ale acesteia, unde erau depozitate aproximativ 7 t de lemne, un aragaz, o mașină de spălat și mai multe elemente de mobilier, existând riscul extinderii flăcărilor la casa de locuit din imediata apropiere, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU “A.D.Ghica”, mr. Gelu Dragomir.

“Echipajele de salvare au găsit două persoane rănite, o femeie de 61 de ani și un bărbat de 80 de ani, ambele prezentând arsuri de gradul I la nivelul membrelor și feței. Cele două victime au primit primul ajutor după care au fost transportate la spital cu ajutorul ambulanței SMURD pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a declarat mr. Gelu Dragomir.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede, cu o autospecială de stingere, iar focul a fost lichidat după aproximativ două ore.

“Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile, a fumului dens și a riscului de producere a unei explozii la buteliile ce se aflau în interiorul anexei”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

Din primele cercetări, cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la instalația electrică din anexă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code