Incendiu de vegetație uscată, stins de pompierii militari la Brânceni

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au intervenit marți, 11 septembrie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată de pe un canal aflat pe raza localității Brânceni, existând pericolul de propagare la o cultură de porumb care se întindea pe o suprafață de peste 100 de ha, informează reprezentanții ISU Teleorman.

Focul a fost stins rapid de pompierii deplasați la fața locului, iar cauza probabilă a incendiului a fost, din primele cercetări, o țigară nestinsă aruncată la întâmplare de un trecător.

Pentru ca astfel de situații să nu mai aibă loc pe viitor, pompierii le recomandă cetățenilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate în această perioadă, când riscul izbucnirii unui incendiu este foarte mare.

“O țigară nestinsă aruncată la întâmplare, un foc în aer liber lăsat nesupravegheat, nerespectarea unei distanțe de siguranță față de bunurile din apropiere ori neasigurarea mijloacelor de primă intervenție pot conduce la izbucnirea incendiilor și propagarea rapidă la vecinătăți, rezultatele putând fi uneori dezastruoase”, precizează reprezentanții ISU Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code