Eveniment

Incendiu de proporții într-o cultură de grâu de pe raza localității Brânceni

O țigară nestinsă corespunzător, aruncată la întâmplare pe vegetația uscată din apropierea culturii de grâu, a dus la izbucnirea unui incendiu de proporții într-un lan de cereale de pe raza localității Brânceni.

Pompierii militari au fost solicitați, marți noapte, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu, pe raza localității Brânceni, cu pericol de extindere la mai multe culturi agricole, transmite ISU Teleorman.

Incendiul, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare, a fost stins de două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autocisternă, în cooperare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Brânceni și personalul operatorului economic care deținea cultura de grâu, aceștia intervenind cu mai multe utilaje agricole.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 100.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 300.000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la o țigară nestinsă corespunzător, aruncată la întâmplare pe vegetația uscată din apropierea culturii de grâu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.