Eveniment

Incendiu cauzat de o butelie. Casa a rămas fără acoperiş / FOTO

pompieri2O persoană, F.V., din satul Ciuperceni, comuna Cosmești, a solicitat în cursul zilei de joi, 05 martie a.c, la ora 09.20, intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Videle pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința sa.

Sosiți la fața locului în cel mai scurt timp posibil, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii militari au constatat faptul că focul se manifesta la acoperișul locuinței și la mai multe bunuri materiale din interiorul acesteia, existând riscul propagării incendiului la locuințele învecinate și distrugerii întregului imobil.

Cei 15 subofițeri și un ofițer, membrii echipajelor de intervenție, au reușit să localizeze și să lichideze focul în stadiul în care a fost găsit, fără ca flăcările să distrugă și alte bunuri materiale din apropiere, după o intervenție ce a durat aproximativ o oră și jumătate.

Membrii echipajului SMURD au acordat primul ajutor proprietarei, care a avut un atac de panică, fără ca aceasta să fie transportată la spital.

Au ars ori au fost distruse de foc acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn învelită cu țiglă, pe o suprafață de cca. 55 mp, aproape 350 de kg de fân, depozitat în podul locuinței, tâmplăria din lemn de la 4 uși și un geam, mai multe articole de îmbrăcăminte, un televizor, două telefoane mobile, un pat, un dulap, o masă, un aragaz și o butelie.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 9800 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 35000 de lei.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost provocat de o butelie, care a prezentat scăpări de gaze, iar la aprinderea unei brichete, acestea au luat foc. Până la sosirea pompierilor militari, flăcările provenite de la butelie au aprins materialele combustibile din apropiere, după care aceasta a explodat, favorizând propagarea incendiului. Menționăm că din cauza vântului puternic, care bătea în rafale, incendiul s-a dezvoltat rapid, provocând pagube însemnate. Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime.

pompieri3 pompieri4

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.