Încălzirea bruscă a vremii şi topirea zăpezii continuă să producă pagube în judeţ/ Circulaţia pe DE70 este, în continuare, restricţionată

Potrivit ultimei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, la nivelul judeţului, pompierii militari au intervenit şi în seara zilei de joi, 8 martie, în zonele afectate de acumularea apei provenite din topirea bruscă a zăpezii şi din precipitaţiile căîzute în ultima perioadă.

Astfel, în comuna Didești, cu cele 3 sate aparținătoare, Insurăței, Satu Nou și Didești, revărsarea râului Tecuci a inundat6 8 curți, 100m DC, 10 ha de teren arabil şi11 ha de pășuni/fânețe, în timp ce la Balaci, cu cele 3 sate aparținătoare, Balaci, Burdeni, Tecuci, revărsările râurilor Burdea și Tecuci au inundat 8 anexe, 13 podețe, 4 km de drumuri stradale, 70 ha de teren agricol și 20 ha de pășuni.

Şi în Dobroteşti a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari şi a autorităţilor locale, după ce, în satul Merişani, apele râului Tecuci au inundat 4 anexe gospodărești.

Potrivit reprezentanţilor ISU Teleorman, în dimineaţa zilei de vineri, 9 martie, cea mai dificilă situație era, în continuare, în zona Dragănești Vlașca, unde apa a inundat DJ 503, precum și DN6 ( E70), circulația desfâșurându-se cu greutate.

Din această cauză, DJ 503 s-a închis pe acel sector de drum, fiind stabilita ca rută ocolitoare DC 18 – Drăgănești Vlașca – Comoara – Botoroaga – Videle, iar pe DN 6 (E70) traficul a fost restricţionat pentru autovehicule de până la 3,5 t, circulându-se alternativ, pe un singur sens.

De asemenea, în seara zilei de joi, 8 martie, pompierii militari au intervenit în zona Roşiorii de Vede, la un dig de pe râul Bratcov. Personalul SGA împreună cu 10 jandarmi au pus 1.000 de saci pentru întărirea digului şi supraînălţarea acestuia.

Afectată de inundaţii este şi localitatea Beuca, unde apa s-a acumulat pe o porţiune din drumul de acces către 15 locuinţe. S-a luat legatura cu cetăţenii din cele 15 locuinţe şi nu s-a pus problema evacuării lor. Pentru monitorizarea situaţiei, la faţa locului au fost trimişi 6 pompieri, cu un camion şi o barcă.

Leave a Comment

*

code