Eveniment

Încă un interimat la Centrul Cultural

Ioan DUMITRESCU

Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, cunoscut mai pe scurt drept Centrul Cultural, este o instituţie publică sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman. În cadrul Centrului Cultural activează Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Burnasul”, Şcoala populară de arte şi meserii, cu secţii de pictură, chitară, vioară, pian, percuţie, canto, trupa folk „Arhaic” şi compartimentul de cercetare şi valorificare a culturii şi civilizaţiei tradiţionale şi educaţie permanentă.

Centrul cultural s-a remarcat în special prin cele două Festivaluri naţionale, unul de muzică uşoară, „Ghiocelul de aur”, şi altul de muzică populară, „Pe deal la Teleormănel”.

Ultimul director cu acte în regulă al Centrului, şi care a deţinut postul în urma unui examen, a fost Timotei Stuparu, dar de când acesta a fost ales senator, Centrul cultural a scos postul de director în repetate rânduri la concurs, dar din diferite motive, postul nu a putut fi ocupat. De la Timotei Stuparu şi până astăzi, Centrul cultural a fost condus în permanenţă doar de directori interimari, iar zilele acestea se numeşte din nou un director interimar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.