Sport

Încă o performanţă pentru baschetul juvenil alexăndrean – CSS Alexandria a câştigat titlul naţional la minibaschet!

Sâmbăta trecută s-a scris la Craiova o nouă filă în sportul de performanţă teleormănean, un nou titlu naţional de baschet a ajuns în vitrina clubului CSS Alexandria! Participantă la campionatul naţional de minibaschet, generaţia 2002 din Alexandria a repurtat o victorie deosebită, obţinând medalia de aur şi titlul naţional, după o competiţie-maraton, în care a disputat şi a câştigat 9 jocuri în decurs de şapte zile. Iar la final, bucuria fetelor pregăite de Mădălin Piperea şi Costina Piperea era una firească, mai ales că acestea şi-au văzut “visul cu ochii” şi, poate mai important de-atât, au forţat limitele performanţelor locale, prin păstrarea tradiţiei baschetului local. “În finală au jucat cu echipamentul pe care l-au avut cele din generaţia ’98 şi le-a purtat noroc!”, a spus antrenorul Piperea după finala câştigată contra echipei Olimpia 1 Bucureşti (scor 37-27). “A fost un turneu extraordinar, fetele au muncit şi s-au dăruit, le-am felicitat pentru tot ce au făcut”, a spus antrenorarea Costina Piperea, cea care a trăit toate emoţiile turneului desfăşurat la Craiova. Iar acum putem vorbi, după acest nou titlu naţional pentru baschetul feminin alexăndrean (al doilea la minibaschet) de o adevărată forţă a baschetului naţional în Alexandria!

Lotul de jucătoare de la CSS Alexandria, pregătite de Mădălin Piperea şi Costina Piperea, laureate cu titlul naţional la minibaschet, ediţia 2014, cuprinde următoarele sportive: Maria Florea, Andra Pătraşcu, Andreea Horlea, Ana Botorogeanu, Luiza Radu Măgureanu, Bianca Jianu, Andreea Ionele, Mihaela Mazilu, Alexandra Raicu, Diana Ciocoiu, Ana Matei, Erika Floroiu, Alexandra Biet, Ana Lăcău.

În turneul desfăşurat la Craiova, Liga naţională de minibaschet, echipa CSS Alexandria, a câştigat în finala contra echipei CS Olimpia 1 Bucureşti (37-27), iar în semifinale a învins (cu 46-9) pe Phoenix Constanţa.

Clasamentul final la minibaschet feminin arată astfel:

  1. CSS Alexandria
  2. Olimpia 1 Bucureşti
  3. Liceul A. P. Ilarian Dej
  4. Phoenix Constanţa
  5. CSU Braşov
  6. CS Crişul 1 Oradea
  7. CSB Rapors 1 Bucureşti
  8. CSS 2 Bucureşti

În Liga de minibaschet au participat 36 de echipe.

B. Pană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.