Încă o noapte albă pentru salvatorii teleormăneni

Echipajele de salvare au alergat şi în noaptea de marţi, 27 februarie, spre miercuri, 28 februarie, pe drumurile din Teleorman, pentru a scoate din nămeţi şi a prelua, în condiţii optime, oamenii rămaşi înzăpeziţi sau bolnavii care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Astfel, aproape de miezul nopţii, cu ajutorul șenilatei de la Drumuri Naționale, s-a intervenit în localitatea Răsmirești pentru a prelua un pacient care necesita dializa. După aproximativ o ora, pacientul a fost predat ambulanţei de la dializă și a fost transportat la spital în condiții de siguranță. La intervenţie au luat parte şi prefectul judeţului, președintele Consiliului Judetean, inspectorul șef ISU și inspectorul șef IPJ, aceștia aflându-se în teren și pentru monitorizarea situației privind intervenția drumarilor pentru deszăpezirea drumurilor.

Tot aproape de miezul nopţii, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția autorităților pentru scoaterea a două persoane rămase înzăpezite cu autoturismul pe DJ 543, între localitățile Izbiceni și Prundu. Pentru scaterea acestora au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu un autocamion și 2 subofițeri.

Puţin după ora 02.00, s-a primit un alt apel pe numărul unic 112, prin care s-a anunțat că o persoană a rămas blocată cu autoturismul pe DJ 601, la aproximativ 7 km de Videle. Pentru scoaterea acesteia au intervenit administratorii drumului județean, cu un buldoexcavator, și pompierii militari din cadrul Detașamentului videle cu o autospecială de primă intervenție și comandă. După aproape o oră, persoana a fost preluată și dusă la postul de poliție din oraș.

Pentru scoaterea a două microbuze, rămase blocate pe DJ 506, între localitățile Cervenia și Conțești, s-a acţionat cu un utilaj al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Conţeşti. Cele opt persoane care se aflau în microbuze au ajuns în localitate, în siguranţă.

Şi membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Moşteni au intervenit, cu utilajele de la nivelul localității, pentru scoaterea unui autoturism cu două persoane, rămas blocat pe DJ 503, între localitățile Botoroaga și Moșteni.

Nici membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Răduleşti n-au avut o noapte liniştită. Două autoturisme, în care se aflau cinci persoane au rămas blocate între localitățile Videle și Rădulești, la aproximativ 200 metri de Rădulești. În acest caz s-a acţionat rapir, iar membrii CLSU Rădulești au informat că cele două autoturisme au fost deblocate.

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea au intervenit pentru scoaterea unui autoturism rămas blocat în zăpadă. Maşina în care se aflau cinci persoane a rămas înzăpezită între localitățile Piatra și Voievoda.

 

Şi pompierii militari roşioreni au intervenit pentru deblocarea unui autocar cu cinci persoane, între care şi un copil, de pe raza municipiului Roșiorii de Vede. După aproape o oră, militarii au încheiat misiunea fără a fi întâmpinate alte probleme.

 

Spre dimineaţa, o autoutilitară ce transporta 5.000 de pui a rămas blocată între localitățile Gratia și Corbii Mari, la aproximativ 3 km de Gratia. În zonă s-a trimis un utilaj de deszăpezire care a scos autoutilitara după aproape o oră.

Leave a Comment

*

code