Sport

Încă două luni se mai joacă – Lucrările la Sala Polivalentă încep la sfârşitul lunii martie

Unul din principalele subiecte pntru iubuitorii de sport din Alexandria în ultimul timp este legat de Sala Polivalentă, mai exact despre anunţatele lucrări la cea mai importantă sală de sport din judeţ. După cum se ştie, în primăvara acestui an vor începe lucrări ample de reabilitare / modernizare, care vor schimba complet imaginea sălii, dar, pe timpul acestor lucrări, echipele şi sportivii care îşi desfăşoară activitatea acolo, vor fi nevoiţi să găsească alte soluţii pentru disputarea competiţiilor.

Despre modul în care stau lucrurile din punct de vedere al documentelor, am obţinut un punct de vedere de la instituţia care administrează Sala Polivalentă, în speţă CST Alexandria, instituţie care este interesată în mod direct de situaţia locaţiei respective.

“La momentul acesta suntem în posesia unor informaţii conform cărora o parte din procedurile legale de începerea lucrărilor au fost finalizate, urmând ca o altă parte din aceste proceduri, să fie finalizate spre sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, respectiv debutul lucrărilor care vor avea loc. Sunt proceduri care nu sunt dependente de noi, Compania Naţională de Investiţii, cea care se va ocupa de lucrare, va fi cea care va finaliza aceste proceduri şi ne va spune precis când vor începe lucrările”, a punctat Emanoil Stoica, directorul CS Teleorman Alexandria, clubul care administrează Sala Polivalentă.

 

Echipele de performanţă trebuie să găsească

Din punct de vedere al sălii unde vor juca de acum încolo echipele din sportul de performanţă alexăndrean, este prematur să ne pronunţăm deocamdată, mai ales că echipele au condiţii organizatorice diferite impuse de forurile superioare. Astfel, echipa fanion în sportul teleormănean, Baschet CST Alexandria, trebuie să dispute jocurile într-o sală care să respecte câteva condiţii, care în altă localitate din judeţ nu sunt întrunite; este vorba de tabelă electronică pentru rezultat, de suprafaţa de joc (parchet) şi de spaţiile aferente suprafeţelor tehnice. În privinţa echipei Handbal Teleorman Alexandria, aceasta trebuie în mod obligatoriu să găsească o sală care să fie dotată cu tabelă de marcaj şi să aibă suficient spaţiu pe margine, care să permită desfăşurarea normală a băncilor de rezerve.

În condiţiile în care, în Teleorman la acest moment nu există nici o altă sală care să corespundă cerinţei primordiale, tabela electronică de marcaj, şi nici o altă sală care să aibă suprafaţa de joc corespunzătoare, din parchet, se pare că cele două echipe vor fi neoite să caute soluţii în alte judeţe. Sala Polivalentă din Giurgiu, sau sălile din Bucureşti, sunt variante pe care cele două echipe le iau în calcul, însă, deocamdată, nici una din echipele în cauză nu a făcut vreo declaraţie în acest sens.

În ce priveşte pregătirea echipelor respective, de acum încolo, şi aceasta este o problemă, însă nu la fel de stringentă; amenajarea celor două săli de sport în Alexandria, una la Colegiul A.D. Ghica, cealaltă în incinta Şcolii nr. 7, vor rezolva într-o mare măsură problema pregătirii pentru echipele de performanţă. Un singur semn de întrebare se ridică însă, până la finalizarea acestor săli ce se va întâmpla?

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.