Încă două familii din Teleorman au fost păgubite prin metoda “Accidentul”

În ciuda demersurilor şi a campaniilor de informare duse de IPJ Teleorman, celebra metodă “Accidentul ” continuă să facă victime în Teleorman. Astfel, chiar în noaptea de Înviere, două familii din judeţ au picat în plasa escrocilor şi au fost păgubite cu aproximativ 20.000 de lei.

Poliţiştii spun că, în cazul metodei “Accidentul”, victima este aleasă, de cele mai multe ori, la întâmplare, prin apelarea unui post telefonic fix sau mobil. În cele mai multe cazuri, infractorii folosesc un limbaj evoluat prin care le comunică victimelor că o rudă apropiată a suferit un accident de circulaţie sau este reţinută de organele de poliţie şi le cer diferite sume de bani, de cele mai multe ori sume mari de bani, pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentului de circulaţie, ori pentru intervenţia medicală chirurgicală, în scopul salvării rudei la care fac referire.

Cei care primesc un astfel de telefon, de la “un binevoitor” care le pretinde bani, fie prin depunerea într-un anumit cont, fie prin înmânare făcută personal, sunt sfătuiţi să nu dea curs unei astfel de cereri şi să nu trimită bani, deoarece există riscul major să devină victima unei înşelăciuni.

Totodată, oamenii legii le recomandă cetăţenilor să anunţe poliția la serviciul de urgență 112 şi să nu accepte, sub nicio formă, o întâlnire directă cu “binevoitorul”, înainte de a discuta cu un poliţist. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code