Social

Încă doi candidaţi teleormăneni au fost eliminaţi la ultima probă a Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Numărul candidaţilor eliminaţi din examenul de Bacalaureat după ce au fost surprinşi cu telefoane sau copiuţe a ajuns la 7 în Teleorman. La prima probă scrisă, limba şi literatura Română, au fost eliminaţi doi candidaţi din centrele de examen organizate la Liceul “Virgil Madgearu” şi Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, ambele din Roşiorii de Vede. Alţi trei candidaţi au fost eliminaţi în timpul celei de-a doua probe, matematică sau istorie, din centrele de examen organizate la Liceul Videle şi Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” Alexandria. La cea de-a treia probă scrisă, doi candidaţi, unul de la Liceul “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, celălalt de la Liceul Videle au intrat în sala de examen cu telefonul mobil şi a avut aceeaşi soartă. Cei şapte candidaţi teleormăneni care au riscat în ciuda tuturor avertismentelor, nu numai că au pierdut şansa să promoveze examenul de Bacalaureat în această sesiune, ei nu se vor mai putea înscrie pentru susţinerea acestui examen nici în următoarele două sesiuni. Abia în sesiunea din toamna anului viitor vor mai putea să-şi încerce şansele. Mai mult decât atât, aceştia vor lua examenul de la început, niciuna dintre probele promovate în această sesiune nefiindu-se recunoscută, nici măcar cele orale.

 

Rezultatele se vor afişa luni, până la 12.00

Prima sesiune a Bacalaureatului 2014 s-a încheiat. Ultima probă scrisă, cea la alegere dintre disciplinele profilului şi specializării absolvite, s-a desfăşurat vineri, 4 iulie. Pentru această probă, candidaţii au putut opta, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe: fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională; geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie – pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman cei mai mulţi candidaţi au susţinut proba la biologie sau geografie. La ambele discipline candidaţii s-au declarat mulţumiţi de subiecte, majoritatea considerându-le foarte uşoare, gradul de dificultate fiind sub cel al subiectelor pe care le-au avut la simularea naţională din martie 2014.

La cea de-a treia probă scrisă s-a înregistrat cel mai mare număr de absenţi, respectiv 219, în topul centrelor cu cei mai mulţi absenţi, aproape jumătate din numărul înregistrat la nivel judeţean, fiind Liceul Nicolae Bălcescu unde a fost arondat şi Liceul Tehnologic nr. 1 (Rulmentul) din Alexandria.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 7 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00, vor putea fi depuse şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale primei sesiuni a Bacalaureatului din acest an vor fi afişate, după soluţionarea contestaţiilor, pe 11 iulie.

Pentru a promova Bacalaureatul candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 la fiecare dintre probele scrise, însă media generală a notelor la cele trei probe scrise să fie de cel puţin 6. O altă condiţie obligatorie pentru promovarea bacalaureatului este şi prezenţa la cele trei probe orale, indiferent de nivelul de competenţă obţinut de candidat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.