Economie

Încă 38 de tichete pentru Teleorman, în etapa de suplimentare a programului Rabla

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a suplimentat săptămâna trecută Programul “Rabla” cu 3.000 de tichete pentru persoanele fizice.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei, distribuţia a fost refăcută începând de joi, 14 noiembrie, iar tichetele au fost acordate în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, înscris în statisticile realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor. În ceea ce priveşte repartizarea tichetelor aceasta a fost făcută în mod egal între punctele de lucru aparţinând colectorilor validaţi din acelaşi jude.

La nivelul judeţului Teleorman au fost înscrişi anul acesta în program 2 colectori, unul la Alexandria şi unul la Turnu Măgurele, şi au fost alocate 38 de tichete în această etapă suplimentară.

În ceea ce priveşte repartizarea tichetelor, acestea au fost epuizate aproape imediat, întrucât au fost multe solictări rămase neonorate din etapele anterioare. Astfel, proprietarul unui autovehicul uzat carea a obţinut tichetul valoric de 6.500 de lei pentru casarea maşianii vechi, s-a înscris la un colector validat în vederea obţinerii certificatelor de distrugere, de radiere şi tichetul in maxim 10 zile.

De asemenea, pentru a stimula achiziţia maşinilor ecologice, se va acorda un eco-tichet în valoare de 500 de lei pentru autovehiculele noi cu normă de poluare Euro 6 sau care are emisii de dioxid de carbon mai mici de grame/kilometru. De asemenea, de acest bonus se poate beneficia şi la cumpararea unui autovehicul cu sistem de propulsie hibrid. Cei care doresc să-şi achizitioneze un autovehicul nou şi deţin un tichet valoric, îl pot depune la dealerul auto acceptat în program până la data de 20 decembrie 2013. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.