Politic

Înalta Curte a respins recursul primarului de la Suhaia – Cristi Barbu a pierdut procesul cu ANI

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins joi, 25 iunie, recursul formulat de primarul comunei Suhaia, Barbu Costel, în procesul cu Agenția Națională de Integritate ca fiind nefondat.

„Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de Barbu Costel şi Barbu Polixenia împotriva încheierii de şedinţă din 5 decembrie 2013, a încheierii de şedinţă din 12 decembrie 2013, precum şi a sentinţei civile nr.4131 din 19 decembrie 2013 ale Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 iunie 2015”, se arată în decizia instanței.

Decizia instanței de judecată vine după ce, la termenul anterior (de pe 26. 02 a.c.), a admis în principiu recursul și a fixat termen de judecată pe fond a recursului la data de 25 iunie 2015, cu citarea părţilor.

Edilul Comunei Suhaia a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate încă din anul 2013, întrucât, în perioada 17.06.2008 – 10.11.2010, s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu soția sa, Barbu Polixenia, agajată ca referent la Compartimentul Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism în cadrul instituției pe care o conduce. Astfel, acesta nu a respectat dispozițiile art. 95, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I. […] Prevederile se aplică şi în cazul în care şeful ierarhic direct are calitatea de demnitar”.

One Comment

  1. observator

    Vezi ce inseamna lacomia,sau poate chiar prostia?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.