Politic

În turul doi de scrutin, ACL Teleorman nu şi-a luat localităţile înapoi

DSC04645Violeta Mocanu

În primul tur de scrutin, Klaus Iohannis, prezidenţiabilul ACL, câştigat şapte localităţi din Teleorman, spre deosebire de Victor Ponta, candidatul PSD, care şi-a adjudecat 90 de localităţi din judeţul lui Dragnea. Nu a fost o surpriză pentru nimeni faptul că Victor Ponta a fost preferatul teleormănenilor din cele 65 de localităţi conduse de edili PSD. Marea surpriză a venit din partea a peste 20 de localităţi, ai căror primari provin din rândurile PDL şi PNL, unde câştigator a fost tot Victor Ponta. După obţinerea unui rezultat slab la nivel de judeţ (23.24%), sub cel obţinut la nivel naţional (30.37%), despre localităţile conduse de edili PDL sau PNL, în care Klaus Iohannis a fost devansat de către Victor Ponta, liderii ACL Teleorman au spus că vor analiza situaţia, dar că au încredere în primarii lor şi că se vor axa pe o mai mare mobilizare a electoratului de dreapta în turul doi. Conform rezultatelor obţinute de primarii PDL şi PNL pe 16 noiembrie, mobilizarea ACL n-a fost una prea mare, prezidenţiabilul PSD câştigând şi turul doi de scrutin în localităţi patronate de liberali şi democrat-liberali. Astfel, Victor Ponta a câştigat şi turul doi, cu rezultat chiar mai bun decât în primul tur, în localităţi ca Botoroaga (58.4%), Bujoru (50.08), Călmăţuiu de Sus (54%), Cervenia (55%), Ciolăneşti (70.3%), Dideşti (54.4%), Drăgăneşti de Vede (54.3%), Fântânele (60.2%), Frăsinet (69.5%), Mavrodin (64.4%), Mârzăneşti (53.5%), Nanov (58.6%), Năsturelu (56.9%), Necşeşti (64.5%), Peretu (68.4%), Plopii-Slăviteşti (51.2), Săceni (76%), Sfinţeşti (57%), Smîrdioasa (67.4%), Trivalea-Moşteni (52.9%). Candidatul ACL a câştigat, în scrutinul de pe 16 noiembrie, numai 11 localităţi din judeţul Teleorman, pe lângă cele şapte din primul tur reuşind să recupereze patru comune conduse de primari PDL şi PNL: Viişoara, Plosca, Tătărăştii de Sus şi Bujoru.

2 Comments

  1. Cat NITULESCU, ALMAJANU, AMARIEI, BALAN, ILIESCU reprezinta ACL-suntem de desene animate!!!!Nu numai ca sunt expirati uman, intelectual si politic dar sunt si ranchinuosi si complexati!!!!

  2. in judetu asta plin de nelocuri de munca si de prostie crasa (in concedii rad altii din alte judete: „bai, voi tot comunisti ati ramas, nu va mai treziti si voi”, este bine – deocamdata – si rezultatul asta….
    cand va trece prostia peste Dunare si li se vor intoarce acasa copii din strainatate se vor mai trezi si teleormanenii … speram !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.