În Teleorman, zeci de unități școlare nu au autorizație sanitară de funcționare

La început de an școlar, din cele aproape 350 de unități de învățământ din județ, 46 nu au autorizație sanitară de funcționare, pentru că nu îndeplinesc condițiile necesare obținerii acesteia, respectiv nu au apă curentă și grupuri sanitare dotate corespunzător, nu au spații special amenajate pentru suplimentul de hrană ori săli de clasă renovate.

Deficiențele au fost constatate în cadrul verificărilor efectuate în perioada 27 august – 5 septembrie, de echipele mixte ale Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Școlar Județean, iar toate cele 46 de unități școlare fără autorizație sanitară de funcționare sunt din mediul rural.

Potrivit raportului privind verificarea unităților de învățământ de pe raza județului Teleorman, au fost efectuate controlale la 338 unități de învățământ, astfel: 21 de licee (16 în mediul urban și 5 în mediul rural – toate autorizate), la 127 de școli ( 21 în mediul urban și 106, dintre care 9 neautorizate, în mediul rural) și 190 de grădinițe (35 în mediul ruban și 155, dintre care 37 neautorizate, în mediul rural).

Compartimentul Control în sănătate publică din cadrul DSP Teleorman va desfășura noi acțiuni de control în perioada 12 septembrie-28 septembrie, la toate unitățile școlare neautorizate sanitar ori la cele la care au fost depistate neconformități. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code